Search
Close this search box.
CZSR SVRLJIG
Broj pregleda

Formira se Lokalni intersektorski tim za zaštitu dece od nasilja u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

U Centru za socijalni rad u Svrljigu u četvrtak, 6. aprila, održan je inicijalni sastanak predstavnika svih relevantnih institucija na lokalu radi dogovora oko formiranja Lokalnog intersektorskog tima za zaštitu dece od nasilja, kao i oko budućeg potpisivanja protokola o saradnji.

centar za soc.

Centar za prava deteta u partnerstvu sa Unicef kancelarijom u Beogradu realizuje projekat „Unapređenje intersektorske saradnje u zaštiti dece od nasilja“.

Cilj projekta je unapređenje intersektorske saradnje u zaštiti dece od zlostavljanja i zanemarivanja u 12 opština/gradova u Srbiji (Subotica, Vrbas, Novi Bečej, Zrenjanin, Aleksinac, Svrljig, Knjaževac, Zaječar, Kraljevo, Trstenik, Paraćin i Vrnjačka Banja).

Projekat se realizuje kao deo regionalnog projekta „Zaštita dece od nasilja i promovisanje inkluzije dece sa smetnjama u razvoju u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj“koji finansira Evropska unija, a sprovodi Unicef u partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Projekat je fokusiran na podizanje kapaciteta profesionalaca u izabranim gradovima da organizuju i/ili ojačaju intersektorske timove koji rade na zaštiti dece od zlostavljanja i zanemarivanja.

Radi ostvarivanja cilja projekta, intersektorskim timovima sastavljenim od ključnih profesionalaca iz različitih sektora (obrazovanje, zdravstvo, socijalna zaštita, policija, pravosuđe, nevladin sektor, predstavnici lokalne vlasti) u 12 odabranih opština/gradova obezbeđena je stručna (konsultantska) i logistička podrška u trajanju od godinu dana.

Centar za socijalni rad opštine Svrljig ima koordinatorsku ulogu u radu Lokalnog intersektorskog tima.

3 Komentara

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano