ŠKOLA
Broj pregleda

Otvaranje visoko poljoprivredno-prehrambene škole u Svrljigu?

Direktor visoko poljoprivredno-prehrambene škole iz Prokuplja Dejan Davidović kaže da bi za dve godine ova škola mogla da otvori jedno odeljenje u Svrljigu.

Milija Miletic skola

U ovoj školi postoje šest smerova osnovnih studija, pet poljoprivrednih ratarstvo i povrtarstvo, voćarstvo i vinogradarstvo, zaštita bilja, stočarstvo, strukovna veterina i prehrambeni smer iz oblasti prehrambene struke.

Inicijativa opštine Svrljig na čelu sa narodnim poslanikom Milijom Miletićem je da se u Svrljigu otvori istureno odeljenje ove škole, prvenstveno zbog uštede, ali i zbog novih mogućnosti za školovanje i povećanog broja učenika na teritoriji opštine Svrljig.

Postoje tehničke smetnje ali i rešenje za njihovo otklanjanje, kaže Davidović.

Nije nemoguće da u narednom periodu od 2 godine nešto takvo može da zaživi u Svrljgu, rečeno je na sastanku Davidovića i Miletića.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

3 Komentara

  • Pametno razmišljanje koje traži bržu realiziaciju, ali i to da poljoprivredni smer treba uvesti i u srednje obrazovanje i prilagoditi potrebama, a ne prohtevima predavača Nišlija koji školuju mašince (i neke druge) kojih ima i previše na spisku NSZ. Takav je kraj i to treba školovati decu i ponuditi im takav smer, a kasnije usavršavanje i na ovaj način koji predlažu Miletić i davidović. Prava stvar.

  • Pametan potez…!Ta skola treba da se otvori, prehrambeni smer i poljoprivredni ,a ne neki Menadzment kao sto je bila rec pre 3 godine..

  • Jako dobra inicijativa, naravno obavezno treba otvoriti i 2 odeljenja srednje poljoprivredne škole da ne školujemo ekonomiste a nijedno dete ne želi da se bavi time. Kod mene na poslu dolaze deca iz srednje ekonomske škole na praksu i nijedno dete ne želi da nastavi školovanje ili bude knjigovođa posle srednje škole. Pozdravljam inicijativu, nemamo prehrambene inžinjere, nemamo zaštitare voćare, nemamo znanja u našoj opštini, treba ulagati u znanje.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *