Broj pregleda

Veliki požar u Tijovcu, ugroženi i ekonomski objekti! (VIDEO)

Veliki požar zahvatio je deo iznad sela Tijovac, šumu od oko 50 hektara i pretio je da ugrozi dva ekonomska objekta. Brzom intervencijom vatrogasaca iz Svrljiga, Knjaževca i Niša požar je lokalizovan.

Pozar

Požar je prijavljen oko 14:40, a zbog velike površine koju je vatra brzo zahvatila, angažovane su dodatne ekipe iz susednih gradova.

Kako nezvanično saznajemo, vatra je pretila da zbog jakog vetra zahvati i dve seoske kuće, ali su one spašene uz pomoć vatrogasaca, a zbog toga su na mestu požara i predstavnici lokalne samouprave, pomoćnik predsednika Opštine Miroslav Marković i lokalni odbornik i narodni poslanik Milija Miletić.

Pozar Svrljig

Po svemu sudeći, nepažnja prilikom paljenja suve trave i rastinja je najverovatnije uzrok ovog velikog požara. Tu smo sa meštanima i vatrogascima i spremni smo da pružimo svu neophodnu podršku, ukoliko zatreba – kaže Marković.

Narodni poslanik Milija Miletić apeluje na oprez prilikom paljenja rastinja.

Sve je veći broj požara na teritoriji naše opštine i apelujem na građane da ne pale suvu travu i nisko rastinje kako ne bi smo uništavali šume i dovodili u opasnost ne samo stanovništvo, već i čitava sela – rekao je narodni poslanik Milija Miletić.

Požar i dalje bukti i trenutno nema opasnosti da ugrozi seoske kuće, a gašenje otežava jak vetar.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *