Search
Close this search box.
Broj pregleda

Subvencije za turističke projekte 750 miliona dinara

Podeli sa prijateljima:

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija ove godine obezbedilo je oko 750 miliona dinara za podsticaj za izgradnju infrastrukture i suprastrukture u turističkim destinacijama, kao i za projekte promocije, edukacije i treninga u turizmu.

Kopajkosara Samar

”Za velike subvencije, projekte infrastrukture u turizmu, ove godine izdvojeno je 600 miliona dinara, dok je za, male subvencije – manifestacije, treninge i edukaciju izdvojeno 150 miliona dinara”, rekla je samostalni savetnik Ministarstva za trgovinu , turizam i telekomunikacije Mira Dudić.

Ona je na prezentaciji Konkursa za dodelu subvencija i donacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2017. godini rekla da ministarstvo svake godine, počev od 2001. raspisuje konkurs za dodelu bespovratnih sredstava.

”To je pomoć države koji je iz godine u godinu obogaćivan”, rekla je Dudić.

Prema njenim rečima, konkurs za projekte infrastrukture traje do 1. oktobra, a za male subvencije do 31 marta.

Inače pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju destinacijske menadžment organizacije, privredna društva, odnosno druge organizacije i institucije čiji je osnivač Vlada ili jedinica lokalne samouprave, a koje nisu indirektni korisnici budžeta, kao i pravna lica u kojima je Srbija većinski vlasnik.

Pravo na korišćenje imaju i pravna lice koja upravljaju turističkim prostorom ili objektima turističke infrastrukture i suprastrukture, jedinice lokalne samouprave u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, lokalne turističke organizacije, kao i nevladine organizacije za realizaciju projekata razvoja turizma.

U konkursu stoji i da će se prilikom dodele sredstava poštovati kriterijumi koji se odnose na stepen usklađenosti projekata sa Strategijom razvoja turizma, prioritetnih turističkih proizvoda, turističkih prostora, kao i adekvatno upravljanje turističkim resursima i razvojnim procesima u turizmu i stepenom razvijenosti odredjene opštine.

Dudić je ukazala i da je prošle godine, za projekte infrastrukture, odobreno 77 projekata u iznosu od 640 miliona dinara.

Informacije o konkursu i obrasci zahteva za korišćenje bespovratnih sredstava mogu se preuzeti sa internet prezentacije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

(Izvor: Blic, Tanjug)

One Response

  1. samo ponovo dobro razmislite ko ce da vam pise projekat i kako i zasto,odnosno povedite racuna i da se sva sredstva na najoptimalniji nacin iskoriste i iskljucivo namenski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Fudbalski klub “Svrljig” završio takmičenje na 6. mestu tabele Zona Centar

Srećna slava

Obeležen Spasovdan u manastiru Vaznesenje Gospodnje u selu Labukovo

Miletić čestitao Spasovdan

Srećna slava

DANAS JE SPASOVDAN I CRVENO SLOVO

Vreme

RHMZ upalio crveni alarm

Sport

Počinju pripreme za 67. Vidovdanski turnir u malom fudbalu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano