Search
Close this search box.
POLITIKA
Broj pregleda

OBRADOVIĆ: Zbrinućemo ratne veterane, invalide i porodice poginulih!

Podeli sa prijateljima:

Kao država ostali smo dužni da ispoštujemo pravdu prema svima onima koji su učestvovali na ratnim dejstvima širom bivše Jugoslavije i branili vekovne srpske teritorije, rekao je danas u Pančevu Boško Obradović predsednički kandidat pokreta Dveri.

Bosko Obradovic
Predsednički kandidat Boško Obradović

Predsednički kandidat Dveri, posetio je gradsku organizaciju u Pančevu i tom prilikom položio venac na spomenik poginulim borcima u ratovima od 1991. do 1999. godine, sa Goranom Balaćem, bratom poginulog borca. Goran Balać je jedan od najzaslužnijih za podizanje spomenika u Pančevu, jer ga je zajedno sa ostalim porodicama poginulih boraca, svojim rukama gradio.

“Mi smo jedina država u okruženju koja nema zakon o ratnim vojnim veteranima, koja nije rešila problem ratnih vojnih invalida i koja nije zbrinula porodice poginulih u ratovima devedesetih. Još uvek danas u Srbiji nisu rešena pitanja brojnih izbeglica, koje su u Srbiju došli iz BiH, Hrvatske ili su interno raseljene sa Kosova i Metohije. Mi smo najveći izbeglički narod na Balkanu sa više od milion izbeglica u svim ratovima koji su se desili devedesetih”, rekao je predsednik Dveri.

On je istakao da je naša obaveza da pamtimo, da pomognemo i zbrinemo sve one koji su ostali iza naših vojnih veterana i heroja i da pomognemo njihovim porodicama u vremenu u kojem živimo.

“Kao budući predsednik Srbije, obavezujem se da ćemo raditi sve na donošenju novog zakona o ratnim vojnim veteranima, koji će zbrinuti sve ratne vojne invalide u Srbiji i sve porodice poginulih. Ako ne možemo u ovom trenutku da nadoknadimo sve dnevnice ratnih vojnih veterana, a i to treba učiniti, ono što sigurno možemo, jeste, da svakome dodelimo spomenicu otadžbinskog rata i da onaj ko je učestvovao u ratovima ima privilegije u našem društvu.

Jer oni koji su bili spremni da daju život za našu otadžbinu treba da imaju privilegiju i država to treba da im vrati u svakom smislu, medicinske zaštite, socijalne pomoći i obrazovanja za njihovu decu.

U meni oni imaju svog predsedničkog kandidata. Ja ću biti srpski predsednik, a srpski predsednik brine o onima, koji su dali svoje živote za otadžbinu ; zaključio je predsednički kandidat Dveri, Boško Obradović.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Izvor: Beta, Alo!)

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano