Search
Close this search box.
OPŠTINA
Broj pregleda

Miletić uputio oštre kritike zbog zloupotrebljavanja službenih vozila u opštini Svrljig

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik Milija Miletić uputio je oštre kritike na račun funkcionera i zaposlenih u Opštinskoj upravi, ali i u drugim javnim preduzećima i ustanovama zbog zloupotrebljavanja službenih vozila u privatne svrhe.

Milija Miletc
Milija Miletić, foto: Svrljiške novine

Pošto sam od 2014. godine poslanik, vidim kako se radi i van granica naše opštine, kako radi Skupština Srbije, vlada Republike Srbije, kao i mnoga druga ministarstva, zbog toga želim da kažem i dam predlog ljudima koji su posao dobili preko partijske knjižice za vreme prethodne vlasti i na taj način dobili privilegiju da budu upošljeni, da nemaju pravo da zloupotrebljavaju ni jednu jedinu stvar koja je bitna i koja je kupljena od sredstava građana opštine Svrljig, rekao je Miletić.

Miletić ističe da je više puta potencirao i govorio o ovom problemu.

Više puta sam potencirao i pozvao sam moje odbornike na sastanku gde sam javno kritikovao određene ljude da oni zloupotrebljavaju službena vozila, da ne rade svoj posao kako treba, poručio je Miletić.

Miletić ističe da zna kakav je terenski posao i da je za takav rad potreban automobil, ali dodaje da svakodnevno trebaju da se obilaze ljudi i teren i da rezultat tih obilaska mora biti vidljiv i pozitivan.

Niko ne sme da zloupotrebljava nešto što je kupljeno od para građana naše opštine, pa makar to bio i predsednik opštine, predsednik SO, zamenik predsednika SO, zamenik predsedniak opštine, bilo koje postavljeno lice ili zaposleno lice. Mnogi su se malo zaboravili i misle da su nedodirljivi, ali to će se uskoro promeniti. Sve ima svoj početak i svoj kraj, rekao je Miletić.

Miletić poručio da pojedini funkcioneri i direktori trebaju da budu samokritični!

Pozivam radnike opštinske uprave opštine Svrljig, radnike javnih preduzeća u Svrljigu i da ne zaboravim pojedine funkcionere javnih preduzeća, koji su neki od njih privatizovali auto i koriste ga u privatne svrhe garažiran ispred njihove kuće, da se sami ovog puta prepoznaju i budu samokritični, poručio je Miletić.

Šef odborničke grupe Ujedinjene seljačke stranke će tražiti od svih koji su dobili podršku Skupštine da svoj posao obavljaju odgovorno i kako treba, u interesu svih građana opštine, a ne samo u svoj lični interes, jer će, ukoliko bude bilo drugačije, mnogi biti smenjeni i pomereni sa funkcija.


SLUŽBENA VOZILA

Opština na raspolaganju ima pet automobila i jedno kombi vozilo, JKSP ,,Svrljig” poseduje dva službena vozila i nekoliko terenskih, a takođe, službena vozila poseduju i Centar za socijalni rad, P.U. ,,Poletarac”, Osnovna škola ,,Dobrila Stambolić”, Dom zdravlja Svrljig, i druge institucija u Svrljigu.


U BEČEJU OVAJ PROBLEM REŠILI OBELEŽAVANJEM VOZILA

Službena vozila u opštini Bečej od sutra će biti “brendirana”, odnosno na njih će biti postavljene oznake opštinske uprave, na inicijativu Bečejskog udruženja mladih (BUM), prenosi portal Autonomija. 

Ova inicijativa je pokrenuta s ciljem da se predupredi zloupotreba službenih vozila u privatne svrhe koja je omiljena aktivnost državnim službenicima” i funkcionerima na svim nivoima vlasti”, piše u saopštenju za javnost BUM-a.

Ocenjuje se da će na taj način građani biti u mogućnosti da lakše ustanove kada se zloupotrebljavaju službena vozila i tako nenamenski troše budžetska sredstva.

(Autonomija.info)

28 Komentara

  1. Milija trebas prvo da krenes od svojih kadrova i preletaca u tvoju stranku koji su uzurpirali (blago receno) sve sto moze da se uzurpira. Da imate avion i njega bi precukali. Ukoliko ovo ostane samo na prici,a automobili i dalje nastave da se voze vikendom i po razne privatne zabave i terevenke,neces dobiti glas moje porodice kao sto si do sada dobijao.

  2. Pa kaže :” Koji su posao dobili preko partijske knjižice za vreme prethodne vlasti i na taj način dobili privilegiju da budu upošljeni ” . A koliko su tek sada upošljeni u ovoj vlasti , što se to sada ne kaže šta ima da se prebacujemo predhodnoj vlasti . Morase biti partijski pulen.

  3. Mazda je bila danima parkiravan preko noci ispred kuce tadasnjeg pomocnika Mladenovica a sad mu je i trajno data na koriscenje????!!! Hteo bi da mi milija to objasni. Lada je pre snega svaki dan bila u burdimo a astra kod krs. Nislije samo dodju po platu i vrate se preko gramadu toj li je domacinsko ponasanje. Mazda i pre nekolko dana pa bila pred kucu od Mladenovica, pa kad ce vise da se neke stvari dovedu u red? Dokle da se na svi gleda kroz prsti??

    1. bravo Dragance… sve si i pravu ! Zbog čega ste zaposlili Vesnu iz Niš u direkciju i ostali Nišlije! A svrljižani pasu travu gladni ?

  4. Hvala Milija zato sto mislis na svoj narod! Obrati paznju na ove preletace sto su dosli iz G17+ i DSS Direkcijsku mafiju i Spiku ! Njima je licni interes ispred svega

  5. Vaš komenta
    Zoran tzv Muruza sef voznog parka u Domu zdravlja i dugogodisnji odbornik USS zloupotreblja sluzbeno vozilo i dolazi sa sanitet u opstinu kad zaseda komisija za mandatska i imunitetska pitanja a covek je preminuo pre par godina kad mu nisu dali sanitet sramota da vas bude,jer su to pravi domacini ali zato su lepo rasporedjeni na dobra radna mesta to vas Milija nije tako ucio a zloupotrebljavate njegovu dobrotu jer vas je sve zaposlio na dobra radna mesta.

  6. DA NISU IZBORI NA VIDIKU, POSLANIK MNOGE STVARI NE BI VIDEO I KRITIKOVAO.
    PA POSLANIČE BOLJE IKADA NEGO NIKADA SAMO MISLIM DA JE MALO KASNO ZA KRITIKE SOPSTVENIH PLODOVA DUGOGODIŠNJE VLASTI.
    SREĆNO VAM BILO.

    1. Bravo Branislave svaka rec ti je na mestu.Adekvatan komentar na besmislenu izjavu.Ove mere zabrane trajace nedelju dana i posle ce svako po svom kao i do sad.Trulo je sve kod nas u opstini i ako se drugacije predstavlja kako je sve kako treba

  7. Vaš komentar
    Vlada veterinar je pametan pa je svoja tri odbornicka mandata dobro unovcio zenu zaposlio u opstinu a sina u Dom Zdravlja kao vozaca kod Zorana Muruzu.Sve sto je u USS moze sto nije nemoze da se zaposli.

  8. Ma meni se cini da Milijinu politiku sad kreira Radojkovicka, nego nemoj Milija da prodjes gore nego Jerimija. Milijo mislio sam da si pametniji . . .

  9. Da,Milija se setio da sluzbena vozila mogu da se obeleze…a kad je to DS pre dve godine predlagao na sednici skupstine opstine odgovor nacelnice Dejane Mitic bio je da ce tako vandali znati da su to opstinska vozila pa ce ih namerno unistavati. Mislim da je ovo klasican spin i kupovina jeftinih politickih poena od coveka koji vrsi vlast u opstini od 2004.godine i koji se za SVE pita u ovoj varosici. Sve sto je zamislio imao je vreme da odradi. Bez pardona. Rezultati su porazavajuci u svakoj oblasti u Svrljigu i to je cinjenica koju niti jedan medijski spin ne moze da opovrgne. Neka nam je bog na pomoci!

  10. Opstina Svrljig zloupotrebila sredstva iz programa zaposljavanje mladih u iznosu od 8.000.000,00 dinara po ugovoru koji je potpisala od 02.12.2014.god. sa NSZZ jer je taj novac koristila samo za zaposljavanje svojih kadrova iz USS u opstinsku upravu,centar za turizam kulturu i sport,centar za socijalan rad i komunalac.
    Naime radi se o sledecem da je novac iskljucivo bio dat da se iz programa uposljavanja mladih ta sredstva usmere u zaposljavanje mladih kod preduzetnika a ne u javni sektor.Dali moze predsednica opstine da kaze koliko je radnika uposljeno kod poslodavaca u Svrljiskoj privredi i kolika su sredstva preneta poslodavcima.Pitace vas sutra koliko ste radnika uposlili u Min,fabrici betonskih pragova,kod Kameleona,Kaskera,Trilord,David konfekcija,RB kop kod Transkop Rasica i td.Ispade tako da je nasa Opstina najveci gigant koja uposljava najveci broj radnika koja isplacuje radnika po ugovoru o delu tako i javne radove od sredsava NSZZ.
    Pitamo se mi mladi koji nismo clanovi USS sta zapravo rade radnici opstinske uprave kad toliko mnogo ima ovih po ugovoru o delu i to rade vec dve godine jedni te isti onda ove otpustite koji su u stalnom radnom odnosu.Sramota sta radite pa pored ove kompjuterske tehnike vi ih angazujete po ugovoru o delu a iz dan u dan nas je sve manje i manje stanovnika opstine .Milijo preduzmi nesto hitno inace nece da bude dobro.

  11. Zloupotrebu vozila vrse samo clanovi seljacke stranke koji su zaposljeni naravno preko veze.Kazi cumelo ko je koristio vozila a da je tu privilegiju dobio od ranijih vlasti.Nemoj da mesas babe i zabe.Svi mi vidimo sta se radi pa cemo tako i glasati.Drugi put ako se obracas budi konkretan sa imenima inace ce sve ovo biti jeftina demagogija ako znas sta to znaci

  12. Vas
    komentar
    Pitanje za Cumelu i Jelenu.Kazete da se domacinski ponasate i odnosite kada su u pitanju trosenje para iz budzeta.Odakle vam toliko para da isfinansirate aktivnosti USS? da mozda nije od clanarine USS u sta neverujemo.
    -odakle vam para da isfinansirate terevenke u Sloveniji i Bugarskoj kad su u pitanju pobratimljene optine.
    -odakle vam para da vodite ljude po sajmovima i vasarima svake godine po nekoliko puta(Novi Sad i Ruma).
    -ko finansira manifestaciju Dani Svrljizana u Beogradu.
    -kazite gradjanima Svrljiga kako ste mogli da zaposlite sl.radnike u vreme zakonske zabrane zaposljavanja u javnom sektoru i to na neodredjeno vreme Dragana Savica u centar za turizam,kulturu i sport.Vasic Pelivanku cistacici u opstinu,ciji je muz Toma Vasic.Sasu Djordjevica kurira u opstini.
    -iz kojih para isplacujete sl.radnike u opstini koje ste primili na odredjeno i to :
    Mariju Mihajlovic u opstinu od Dragana Gacija snajku koji je u rukovodstvu USS i aktivista.
    Milenu Krstic,Sonju Stanisic,Pecu Djordjevica sve mladjane clanove i aktiviste USS.
    Marka Miladinovica pijara u opstini koji umesto da uredjuje opstinski sajt uredjuje ovaj Svrljiske novine,koji je po malo i u SNS a vise u USS.
    E moj Milijo, ostavio si nasu ostinu da je vode tri domacice bez gazde Jelena Trifunovic sa dve pomocnice Dragicom Ristic i Jelenom Radojkovic.
    Alal vi gazde! jel to domacinsko ponasanje?
    Molimo odbornike opozicije Svrljiske ako postoji da na narednoj sednici skupstine zatraze stavku po stavku gde su sve prenosene pare iz budzeta opstine i na kojim racunima su zavrsavale.

  13. Vaš komentar
    Au bre Milijo, verovao sam ti i glasao za vas ali vise ne.Nemoj da ni zavlacis sa zloupotrebu opstinskih vozila nego mi da vidimo kolko ste utrosili gorivo i kako ste pravdali kilometrazu.Pa vas nemogu da zadovolje ni ove tri benzinske pumpe.Nego da vidimo mi kako sprovodite javne nabavke za kancelariski materijal,kako bas kod tog tvojeg Spiku kad je on najskuplji.Samo vi rebalansirajte budzet po dvaput godisnje pa ima da bude domacinski do mojega a da ni uvecavate godisnji porezi i prirezi sram vas bilo.

  14. Milija ni ne zna sta njegovo rukovodstvo radi. Covek je po Beograd ni ne moze da zna. Dok ovi vrsljaju ovde. Milijo stranka ce da ti prodje kao SNS – rascep. Navuko si i kurtu i murtu. Nece me cudi da ti Dragica bude predsednik umesto Igora.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano