Search
Close this search box.
PLASTENIK
Broj pregleda

Razvoj plasteničke proizvodnje podržan od strane EU

Podeli sa prijateljima:

Juče je u sali SO Svrljig održana obuka žena o osnovama plasteničke proizvodnje i adekvatne upotrebe pesticida u plastenicima, a sve u okviru projekta ‚‚Ekonomsko i edukativno osnaživanje žena koje se bave poljoprivredom”, a koji je finansiran od strane EU u saradnji sa vladom Švajcarske i vladom Republike Srbije, kroz program ‚‚EU Progres”.

Predavanje SO Svrljig

Predavači na prvoj obuci koju sprovodi Lokalna samouprava Svrljig bili su Ivan Tasić i Vlada Krstić iz poljoprivredne stručne službe opštine Svrljig.

Predavanje

Okupljene je u ime opštine Svrljig pozdravio pomoćnik predsednice Miroslav Marković, rekavši da opština Svrljig ima izgledne šanse da kroz ovaj projekat znatno napreduje na polju poljoprivrede, prvenstveno u oblasti plasteničke prozivodnje.

EU Progres

Drago mi je što je interesovanje za ovim projektom veliko, što pokazuje da u poljoprivredi ima budućnosti i ekonomskog razvoja. Preuzeli smo odgovornost kao Lokalna samouprava, što smo i ranije govorili,  da konkurišemo i iskoristimo sve konkurse i fondove kako bi smo pomogli našim građanima i našoj opštini, istakao je Marković.

Vredno je istaći da će nakon uspešno završene obuke jedan deo prijavljenih imati priliku da pokrene plasteničku proizvodnju – formiranjem plastenika dimenzija 8×4 metara sa propratnim elementima.

4 Responses

  1. Lepa stvar a i korisna, treba da se pomogne ovaj narod koji josuvek zivi u Svrljigu. Sobzirom na nasu nezahvalnu klimu plastenici mogu da budu resenje za neku ozbiljniju proizvodnju. Drago mi je da ljudi iz opstine imaju inicijativu.

  2. Милија мора што пре да прочисти јавна предузећа и установе и паразита који тамо долазе само да приме плату,упале кола и оду у НИШ!
    Милијо, молим те ко брата, узми оформи неко тело које ће вршити контролу тих радника,какви су ефекти,шта заправо они раде,јер се њима плаћају и путни трошкови и то нема смисла према овом бедном народу.Реши проблем и на њихова места запосли младе људе који желе да живе у Сврљиг,а не побегуље који су потрчали да живе у Ниш ко да је Њујорк,а не 20 минута вожње од Сврљига.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Obaveštenje

Dodela plastenika poljoprivrednicima iz Svrljiga

Saopštenje

MI SNAGA NARODA: Ogorčenje zbog izborne izdaje Adame Dragane Stanisavljević

Niš-Svrljig

MILETIĆ: Nova fabrika i zgrada terminala od velikog značaja za jugoistok Srbije!

FSRIS

KONFERENCIJA ZONE CENTAR: Nove lopte za FK Svrljig

Belmužijada 2024

U toku su prijave za učešće u sportskim igrama na 18. Belmužijadi

Nastavak...

FOTO INFO: Ponovo neko lomi mlada stabla…

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano