Search
Close this search box.
Broj pregleda

Održana IX sednica SO Svrljig

Podeli sa prijateljima:

U ponedeljak je održana deveta sednica Skupštine opštine Svrljig, a na dnevnom redu našlo se osam tačaka.

skupstina svrljig

Na početku sednice, odbornici lokalnog parlamenta odali su poslednju počast preminulom kolegi, prijatelju i nekadašnjem predsedniku opštine Svrljig Tihomiru Videnoviću, minutom ćutanja.

Nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sednice, pred odbornicima se našao predlog Rešenja o usvajanju ispravke finansijskog plana Crvenog krsta Svrljig za 2017. godinu, čiji je izvestilac bio Stevan Stojanović, poverenik ove organizacije u Svrljigu.

Stojanović kaže da se radi o jednom propustu koji je nastao jer je predlog finansijskog plana predat početkom decembra na nešto malo većem iznosu, ali je sada napravljena izmena i finansijski plan je usklađen sa budžetom.

Narodni poslanik Milija Miletić izneo je brojne sugestije i primedbe na rad Skupštine opštine Svrljig, konkretno na ljude koji su odgovorni za rad Skupštine.

Ja ne mogu da razumem, kao čovek koji je tu od 2004. godine, kao odbornik i imao sam i određene funkcije, da se materijal, a i siguran sam da gospodin Stevan zna kakva je procedura i na koji način treba da se radi i zna da kada se usvoji budžet – koliki je budžet, toliko može i da se troši. Predlog koji ste vi dostavili pre same Skupštine, koja je održana 22-og, kada ja nisam bio tu, prihvaćen od strane sekretara SO Svrljig, predsednika SO, njegovog zamenika i mislim da je na taj način napravljena greška koja nema posledica, ali sledeći put bi pozvao ljude koji rade u Skupštini, rade ga za platu, mislim i na ostale stručne službe u opštini da mora da se radi odgovorno i onako kako treba. Nije u redu da neko pre same Skupštine dostavi materijal koji nije u skladu sa budžetom, rekao je Milija Miletić.

On je apelovao na ljude koji rade u Skupštini, konrektno na sekretara, predsednika SO i njegovog zamenika, da materijal koji dođe na razmatranje mora veoma pažljivo da se pregleda kako Skupština i odbornici ne bi dolazili u situaciju da donete predloge menja nakon mesec dana.

Ovo je zadnja opomena za ljude koje predlaže odbronička grupa Ujedinjene seljačke stranke, u krajnjem slučaju ako sa ovakvom praksom bude nastavljeno i u narednom periodu mi ćemo tražiti odgovornost i smenu za sve koje je USS glasala, rekao je Miletić

Na današnjoj sednici razrešena je V.D. direktora Centra za socijalni rad Vesna Nedeljković zbog isteka mandata na koji je birana.  Za njeno razrešenje glasalo je svih 27 odbornika Skupštine opštine Svrljig.

Za novog V.D. direktora Centra za socijalni rad, velikom većinom, izabrana je Jelena Đorđević  diplomirani psiholog na mandatni period od 6 meseci.

Jelena Đorđević rođena 12.02.1980. godine u Nišu. Živi u Svrljigu gde je završila osnovnu školu, a srednju medicinsku školu završila u Nišu. Zvanje diplomiranog psihloga stekla je na Filološkom fakultetu u Nišu, departman za psihologiju. Zaposlena u Centru za socijalni rad od 2011. godine na poslovima voditelja slučajeva i supervizora. Rukovodilac je internog tima za zaštitu žrtava od nasilja u porodici i partnerskim odnosima. Pohađala je broje obuke i seminare iz oblasit socijalne zaštite. Aktuelno je na četvrtoj godini edukacije iz sistemske porodične terapije sa čijim završetkom dobija zvanje sistemskog porodičnog tarapeuta. Udata, majka dvoje dece.

Zahvaljujem se na ukazanoj podršci i poverenju i nadam se da ću ga opravdati u narednom periodu. Trudiću se da dodatno unapredimo poslovanje u Centru za socijalni rad u Svrljigu, rekla je Jelena Đorđević, novoizabrana direktorka Centra za socijalni rad Svrljig.

Odbornici su nakon imenovanja V.D. direktorke Centra za socijalni rad usvojili predlog Rešenja o razrešenju predsednika i članova komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja radi otuđenja ili davanja u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini. Odmah nakon toga usledilo je glasanje za predlog Obrazovanja iste komisije koji je većinski podržan, a za članove su izabrani:

    1. Biljana Radojković, diplomirani pravnik, predsednik,
    2. Mariola Gagić, diplomirani pravnik, zamenik predsednika,
    3. Miloš Milošević, diplomirani inženjer poljoprivrede, član,
    4. Daliborka Marković, građevinski inženjer, član,
    5. Radojko Ranđelović, trgovac, član,
    6. Mila Živanović, diplomirani inženjer građevine, član,
    7. Ivan Tasić, diplomirani inženjer poljoprivrede, član,
    8. Ivica Pantić, pravnik, zamenik člana,
    9. Biljana Miladinović, tekstilni tehničar, zamenik člana,
    10. Živorad Aleksić, inženjer građevine, zamenik člana,

Odbornici su danas usvojili i predlog Rešenja o usvajanju izveštaja o radu Saveta za zdravlje opštine Svrljig za period od 01.01.2015. – 17.12.2015. godine.

U okviru odborničkih pitanja narodni poslanik Milija Miletić (USS) postavio je 16 pitanja i to:

  1. Direktoru Doma zdravlja Svrljig: Da li je podnešen zahtev za nabvku od strane Ministarstva zdravlja, za nabavku vozila za prevoz pacijenata za dijalizu  i za prevoz ostalih pacijenata?
  2. Centru za socijalni rad: Da li je u okviru delokruga rada Centra za socijalni rad podnešen zahtev nadležnom ministarstvu za dobijanje sredstava za rekonstrukciju i izgradnju, odnosno gradnju doma za stare, odnosno gerento centra?
  3. Opštini Svrljig i predsednici opštine: Da li je u postupku zahtev i dokle se stiglo sa završetkom sportske hale, jer znamo da je u toku 2016. godine odrađena nabavka i da postupak po toj nabavci još nije završen. Da li je dostavljen projekat sportske hale nadležnom ministarstvu.
  4. Opštini Svrljig: Da li je pripremljen zahtev i projekat koji treba da se dostavi ambasadi Sjedinjenih država za rekonstrukciju Srednje škole u Svrljigu.
  5. Opštini Svrljig i predsednici opštine: Da li je opština Svrljig na čelu sa Jelenom dostavila zahtev za potrebu za izgradnju puta od Svrljiga prema Staroj planini.
  6. Opštini Svrljig i predsednici opštine: Da li je podnešen zahtev za rekonstrukciju puta od magistralnog puta od Niša ka Svrljigu do sela Grbavče.
  7. Predsednici opštine: Da li se ušlo u proceduru izrade projekata za kompletnu infrastrukturu u našoj optšini, za izradu dokumentacije:
    – Put od regionalnog puta koji ide prema Staroj planini prema Izvoru, Burdimu i prema Tijovcu. Da li je taj put ušao u postupak da se izradi kompletna projektna dokumentacija i dokle se stiglo.
    – Put od glavnog puta prema Guševcu, Lukovu i Vlahovu.
    – Put prema Galibabincu, regionalni put, da li je podnešen zahtev Putevima Srbije da izvrše rekonstrukciju kao od Gojmanovca do Svrljiga.
  8. Opštini Svrljig i predsednici opštine: Da li je izrađena dokumentacija za izgradnju vodovodne mreže u Svrljigu i magistralnog voda od Manojlice do Svrljiga, kako bi smo rešili problem sa vodosnabdevanjem u Svrljigu.
  9. Opštini Svrljig i predsednici opštine: Da li je dostavljen zahtev da se odradi rešavanje vodosnabdevanja sa vodozahvatima i u ostalim selima, Drajinac, Prekonoga, Plužina i da li je JKSP Svrljig po zakonu postalo vlasnik svih vodovoda u Svrljigu.
  10. Poljoprivrednoj stručnoj službi: Da li je podnešen zahtev za raspisivanje konkursa za izdavanje poljoprivrednog zemljišta u opštini Svrljig za period 2017. godine
  11. Opštini Svrljig i predsednici opštine Poljoprivrednoj stručnoj službi: Da li se zna koliko je slobodnog zemljišta u Svrljigu koje je nekada bilo u vlasništvu zadruga.
  12. Opštini Svrljig: Da li su pripremljeni projekti za izgradnju mosta kod Elektrodistribucije koji povezuje dve industrijske zone.  Da li je izrađeni projekat dobio upotrebnu dozvolu?
  13. Opštini Svrljig: Da li je pripremljen projekat zone industrije?
  14. Opštini Svrljig: Dokle se stiglo se izdavanjem potrebnih dozvola investitorima koji žele da ulažu u alternativne vidove energije, da li im je izdata dozvola i da li je došao investitor u Svrljig i da li je pokrenuo rekonstrukciju objekta koji se nalazi preko puta Doma zdravlja.
  15. Opštini Svrljig: Da li opština Svrljig ima kancelariju za lokalni ekonomski razvoj ili lice koje je zaduženo za tu kancelariju.
  16.  Opštini Svrljig i predsedniku SO Svrljig: Da li su odbornici SO Svrljig upoznati sa inicijativom da će 10.02.2017. godine biti održan Sajam Svrljiga u Beogradu.

Raco Mentović (SPS) je postavio sledeća pitanja:

  1. Da li će medijima biti omogućeno da prate i snimaju sednice Opštinskog veća.
  2. Da li će odbornici dobiti izveštaj o radu Opštinskog veća.
  3. U vezi prostorija dodeljene MUP-u PS Svrljig. Znamo da ste odluku doneli da se prostorije koriste bez naknade, sada imamo inforamciju da je Veće donelo odluku da se prostorije daju Policijskoj stanici na trajno korišćenje.
  4. Da li je tačno da je iz budžetskih sredstava kupljene vozilo Reno za potrebe MUP-a PS Svrljig.
  5. U ranijim poplavama su oštećeni naši pčelari pre svega koji su imali košnice u negotinskoj krajini. Koliko je para dodeljeno za saniranje posledica od elementarnih nepogoda. Imamo informaciju da je traženo za svrljiške pčelare oko 700.000 za saniranje košnica, tražimo verodostojan odgovor.

Slvaoljub Vučković (USS) postavio je sledeća pitanja:

  1. Na prošloj skupštini 22. decembra postavio sam pitanje o problemu sa kanalizacijom u Rosulji i mesec i po dana je prošlo od tada i nema odgovora. Kada mogu očekivati odgovor i šta ja da kažem sugrađanima, upitao je Vučković.

Goran Marinković (JS) je postavio sledeća pitanja:

  1. Kada će biti popravljena rasveta od mosta do naselja Saraja kod bedema?
  2. Ponovo se pojavio problem pasa lutalica. Kada će početi sa zbrinjavanjem pasa lutalica?

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano