Za kobnu pucnjavu u Grbavču 14,5 godina zatvora

Broj pregleda

Saša Petković (42) iz sela Grbavče kod Svrljiga osuđen je na 14 godina i šest meseci zatvora zbog ubistva Siniše Živkovića (44) iz Niša i ranjavanja njegovih prijatelja Dragana Perića (47) i Nebojše Cekića (54), 3. septembra 2015. godine u ovom svrljiškom selu.

policija velika

Kobnoj pucnjavi prethodila je rasprava je i tuče između Živkovića i Petkovića oko toga ko je koga prozvao da je „Šaban“ nakon čega je Petković otišao kući i uzeo pušku dvocevku. Vratio se i zapucao ka stolovima u školskom dvorištu za kojima su sedele Nišlije i jele jagnjetinu. Perić je ranjen u ruku i u grudni koš dok je Cekić zadobio samo lakšu povredu.

Prema navodima optužnice Petković se tada dao u beg a Živković je krenuo trkom za njim. Sustigao ga je u obližnjem sokaku ali je Petković uspeo da napuni pušku, okrene se  i ispali dva hica u njega, nanevši mu fatalne rane od kojih je preminuo na licu mesta.

– Prilikom odmeravanja kazne sud je uzeo u obzir da je pokojni Živković imao na pesnici napadačke povrede a okrivljeni Petković povrede na licu – saopšteno je prilikom objavljivanja presude.

Presuda je nepravosnažna.

(Autor: Branko Janačković, izvor: Blic)

Pročitajte i

Foto: M.M.

Udario biciklistu pa pobegao sa lica mesta?

Pre nekoliko minuta desila se saobraćajna nezgoda u kojoj je, kako nezvanično saznajemo, povređen biciklista.  Saobraćajna nezgoda dogodila se preko puta JKSP ,,Svrljig”, u Ulici

3 Komentar

  • Dokle se stalo sa slučajem u Galibabincu, pljačke pumpe ABS i pucnjavom na Igora Davidovića ?

  • Bilo bi u redu da popricate i sa mestanima sela Grbavce, blizu je Svrljiga, citajuci ovaj tekst imao sam utisak da pise neko iz grada stotinak km od mesta u kome se dogodilo.Ne opravdavam postupak, ali nije mu bilo lako

  • Gradjani Svrljiga traze istinu o pucnjavi na Igora Davidovica? Ko je, kada i zasto pucao na ovog coveka? Jel postoji policija u ovom gradu??????

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *