Broj pregleda

Inicijativa za forimiranje novog sportskog kluba

U okviru akcije ,,Dan otvorenih vrata“ pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković primio je danas svrljiške sportiste – dizače tegova, Danila Anđelkovića, Nenada Stevanovića i Davida Miškovića.

Svrljiski dizaci tegova

Danilo Anđelković postigao je veoma zapažene rezultate na Svetskom prvenstvu u dizanju tegova koje je pre nekoliko meseci održano u Knjaževcu, što je ohrabrilo ovu grupu mladih sportista da pokrenu inicijativu za formiranje kluba dizača tegova na teritoriji opštine Svrljig.

Kao i do sada lokalna samouprava uvek je podržavala dobre inicijative i inicijative mladih ljudi. Njihova ideja je da oforme klub kako bi omasovili i popularizovali ovu vrstu sporta na teritoriji opštine Svrljig, a obzirom na njihove dobre rezultate, entuzijazam i želju za bavljenje ovim sportom, daćemo im svu logističku podršku, rekao je Marković.

Inače, mladi Anđelković je u kategoriji dizača tegova do 82,5 kg telesne težine, sa svojih 76,4 kg, uspeo da podigne čak 220 kilograma i na taj način oborio svetski rekord u toj disciplini dizanja tegova.

Vredno je istaći da su dosadašnje rezultate postigli isključivo zahvaljujući velikoj želji i upornosti, bez obzira što su trenirali u veoma skormnim uslovima i uz pomoć sportskih rekvizita koji su sami izradili.

Formiranje sportskog kluba očekuje se početkom 2017. godine.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • razvoj sporta je u redu.Ali treba izanalizirati kako su sredstva za sport trosena prethodne godine,pa za narednu dodeliti onoliko sredstava koliko je klubovima zaista potrebno iskljucivo za namensku potrosnju.Treba zanemariti pri tome i politicku i licnu liniju,pa sredstva deliti korektnije nego prosle godine,pa ce se sve odvijati na opste zadovoljstvo

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *