33. DGT: Više novca za kulturu nego ranije

Ukupan broj pregleda:

Direktor Centra za turizam, kulturu i sport Marko Mladenović bio je domaćin mnogobrojnim gositma 33. manifestacije ‚‚Dani Gordane Todorović“ koja je održana juče u salonu Centra.

Anđelko Anušić pobednik ovogodišnjih susreta i direktor Marko Mladenović
Anđelko Anušić pobednik ovogodišnjih susreta i direktor Marko Mladenović

Mladenović je ovom prilikom najavio da će budžet za razvoj kulture u opštini Svrljig u 2017-toj godini biti udvostručen i da će se mnogo više raditi na tom polju nego ranije.

mladenovic-marko-direktor-ctks

Kolektiv CTKS ima razloga da bude zadovoljan Konkursom koji je prema nezavisnim kritikama i ocenama bio najbolji do sada. U narednom periodu nastojaćemo da poboljšamo kvalitet kulture i da po kvalitetu Konkursa budemo broj jedan u Srbiji, rekao je Mladenović.

dani-gordane-todorovic-svrljig-016

Pobedniku književnog konkursa povodom manifestacije „Dani Gordane Todorović“ Anđelku Anušiću iz Novoga Sada uručena je diploma i ugovor o štampanju knjige.

U okviru manifestacije predstavljen je i najnoviji broj 50-ti broj časopisa za književnost, umetnost i kulturnu baštinu „Bdenje“.

radoslav-vuckovic-svrljig
Urednik časopisa ‚‚Bdenje“ – Radoslav Vučković

O kvalitetu i sadržaju ovog jubilanorg časopisa govorio je urednik časopisa Radoslav Vučković.

Veoma smo ponosni na ovaj časopis koji izlazi punih 14 godina bez prekida. Časopis izlazi redovno, možda najredovnije od svih časopisa u Srbiji i to tri puta godišnje, rekao je Vučković.

Pored kazivanja svojih stihova pobednika Anđelka Anušića, po drugi put svrljiškoj publici predstavio se i prošlogodišnji pobednik Književnog konkursa Miroslav Jozić iz Smederevske Palanke.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *