Search
Close this search box.
Broj pregleda

Svrljiškim poljoprivrednicima podeljeno 35.000 sadnica

Podeli sa prijateljima:

Poljoprivrednicima svrljiškog kraja danas je podeljeno oko 35.000 sadnica šljive, višnje, maline, trešnje i drugog voća.

sadnice-voca

Pomoć Organizacije za hranu i poljoprivredu ‚‚FAO” u vidu 35.000 sadnica voća dopremljena je danas u opštinu Svrljig, gde je odmah podeljena poljoprivrednicima.

sadnice-svrljig

Na ovajn način Evropska unija, u okviru pomoći poplavljenim područjima u Srbiji, pomaže oporavak malih poljoprivrednih domaćinstava, kroz projekat koji sprovodi FAO – organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija.

sadnice-svrljig-opstina

Danas se završava sa podelom četvrtog paketa pomoći koju dodeljuje organizacija za poljoprivredu i hranu ‚‚FAO” – u saradnji sa Evropskom unijom i Lokalnom samoupravom opštine Svrljig. Celu akciju je pokrenuo i inicirao narodni poslanik Milija Miletić i ovom prilikom mu se zahvaljujem, istakla je predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

sadnice-voca-svrljig

Inače, u toku ove godine podeljeno je preko 1600 paketa sadnog materijala i đubriva za jesenju i prolećnu setvu, kao i paketi stočne hrane.

16 Komentara

  1. Čim je tu Čip, znači da se nešto deli džabe, jer on ni kafu u kladionicu ne plaća. I predsednica da ispita šta on radi ovde kad je radno vreme, a nije zadužen za poljoprivredu???

  2. dete iz komsiluk – imas punu podrsku za to sto si napisao za jagnje koje je obezglavljeno na sred Oplenca, kada je sahranjivan Kralj!Svrljizani predvodjeni tim likom su obezglavili jagnje a potom kao sekta izvrsili su obred ispred autobusa gde je sve to kulminiralo psovkama i tucom za malo.
    Hvala bogu pa ima normalnih koji su tog dana dosli na Oplenac i koji su sprecili da dodje do nemilih dogadjaja.

  3. Sve same Nislije na veoma jakim mestima u opstini i preduzecima. Spika iz Nis, Gagi iz Nis, Ljutko iz Nis? A sto na tim mestima ne dodju Svrljizani? Zasto pare odlaze u Nis?? Milija preispitaj to.

  4. A sta Milance i Cip Boza traze jel i oni polavljeni poljoprivrednici?Milija ako je tako onda je poljoprivreda stvarno napredovala u Svrljigu

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano