Akcija ‚‚Država Srbija u selima Srbije“ počela iz Svrljiga

Ukupan broj pregleda:

Danas je u selu Drajinac, nadomak Svrljiga, počela akcija ‚‚Država Srbija u selima Srbije“ koju je pokrenuta protekle nedelje.

posta-u-svrljigu
Pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković i ministar Milan Krkobabić

Početku akcije ‚‚Država Srbija u selima Srbije“ pored opštinskog rukovodstva opštine Svrljig, prisustvovao je i ministar Milan Krkobabić sa svojim najbližim saradnicima, kao i predstavnici JP ‚‚Pošta Srbije“.

Poštar na selu - Mesna kancelarija u selu Drajinac
Poštar na selu – Mesna kancelarija u selu Drajinac

Cilj akcije je da se mobilnim delovanje državnih službi olakša život u ruralnim područjima. Na području opštine Svrljig ovom akcijom biće obuhvaćena sela Izvor, Burdimo, Drajinac, Prekonoga i selo Varoš, poručio je pomoćnik Marković.

Meštani sela Drajinca
Meštani sela Drajinca

Inače, ovom akcijom je obuhvaćeno 55 sela i prvo selo koje je osetilo konkretan rezultat ove akcije je selo Drajinac koje je danas imalo na raspolaganju usluge poštara, lekara i opštinskog činovnika.

posta-u-selu-drajinac

Akcija će biti sprovedena u tri grada i osam opština uz podršku JP ‚‚Pošta Srbije“, a očekuje se da će se priključiti i druga javna preduzeća i ustanove.

Po rečima Milana Krkobabića, koji je u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća, cilj ove akcije je da se obezbede uslovi da mladi ljudi ostanu na selu i da osnivaju porodice i tu žive.

On je istakao da akcija „Država Srbija u selima Srbije“ predstavlja i početak nove regionalne razvojne politike.

6 Responses

  1. Miroslave,ja te zaista podrzavam u tome sto zaista zelis da radis,ali slika sa ovim krkobabicem ne doprinosi Tvom ugledu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *