Svrljiške novine

Broj pregleda

Milija Miletić sastao se sa ambasadorom Slovenije u Beogradu

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Slovenijom Milija Miletić sastao se protekle nedelje, u Domu Narodne skupštine sa ambasadorom Slovenije u Beogradu Nj.E. Vladimirom Gasparičem.

dsc02956-1

Milija Miletić poželeo je dobrodošlicu ambasadoru Slovenije i upozanao ga sa podatkom da Poslaničku grupu prijateljstva sa Slovenijom u ovom sazivu čini 38 narodnih poslanika.

Miletić i Gasparič su se složili da je saradnja dve zemlje na visokom nivou, ali da prostor za uanapređenje uvek postoji i to posebno u oblasti ekonomije, poljoprivrede, privrede i turizma.

Takođe, istakli su da je neophodno intenziviranje parlamentarne saradnje između odbora za spoljne poslove dva parlamenta.

Milija Miletić interesovao se za brojna pitanja koja se tiču slovenačkih firmi u Srbiji koje su u stečaju, a o kojima će se više govoriti na nekim od narednih sastanaka.

Takođe, dodao je da je 2011. godine potpisana Povelja o bratimljenju opština Svrljig i Šentjernej i podsetio da je prošle godine imao priliku i čast da prisustvuje proslavi Sv. Jerneja, danu opštine Šentjernej.

U nastavku razgovora Miletić je predložio da se u narednim periodu članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Slovenijom sastanu sa ambasadorom, kako bi razmenili mišljenja o svim segmentima društvenog života dveju zemalja.

 

 

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • medijska zvezda sns masinerije i iiiiiiiiiiiiiiiiiii nista vise

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *