Search
Close this search box.
Broj pregleda

Veza između Svrljig i Sokobanje preko Labukova i Radenkovca

Podeli sa prijateljima:

Danas su predstavnici opštine Svrljig, predsednica opštine Jelena Trifunović, narodni poslanik Milija Miletić i direktor JKSP ‚‚Svrljig” Igora Davidović obišli radove na putu od Labukova prema sokobanjskom selu Radenkovac, zajedno sa predsednikom opštine Sokobanja Isidorom Krstićem i njegovim saradnicima. 

radenkovac-sokobanja

Direktor JKSP ‚‚Svrljig'' Igor Davidović
Direktor JKSP ‚‚Svrljig” Igor Davidović

Po rečima direktora JKSP ‚‚Svrljig” Igora Davidovića od Labukova do Radenkovca radi se na spajanju puta u dužini od oko 3 km i širini istok od oko 3,5 m. On ističe da su do sada pored putnog pravca Labukovo – Radenkovac, završeni putni pravci Burdimo-Mala šuma 372 m, Burdimo-Mala šuma-Izvor crkva 1 km, Crnoljevica sa leve i desne strane nešto više od jednog kilometra, Izvor Reka 623 m, Plužina-Lipnica 367 m, Periš 800m, Šljivovik 212 m i Željevo 650 m.

Nosioc svih poslova je Javno komunalno stambeno preduzeće ‚‚Svrljig”, dok je investitor radova Opština Svrljig i Ministarstvo poljoprivrede i zaštite živodne sredine.

Narodni poslanik Milija Miletić
Narodni poslanik Milija Miletić

Narodni poslanik Milija Miletić ističe da će ovaj put povezati Svrljig i Sokobanju, kako bi što veći broj ljudi iz Sokobanje, preko tamošnje Turističke organizacije, došao da obiđe Svrljig, manastir Sv. Arhangel Gavrilo u Pirkovcu i manastir Vaznesenje Gospodnje u Labukovu, do pećine Samar i do samog Svrljiga. Miletić ističe da je to najbliža ruta između Svrljiga i Sokobanje kao najstarije opštine i banje u Srbiji koja je turistički znatno razvijena.

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović kaže da je ovo jedna od deonica koja se uređuje uz pomoć Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, odnosno sa Upravom za zemljište.

Meštani su zadovoljni zato što smo nakon godinu i po dana završili sve radove na projektu izgradnje i prikupljanju potrebne  dokumentacije za izgradnju ove trase. Ovo je veoma značajan put za dva sela – Radenkovac-Labukovo, odnosno za dve opštine Sokobanju i Svrljig, poručila je predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

Predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstić
Predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstić

Predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstić zadovoljan je radovima koji su završeni u roku od strane predstavnika svrljiške opštine, te poručuje da će Sokobanja već na proleće krenuti sa radovima sa njihove strane opštine.

Krstić istiće da je kratka relacija od sokobanjske do svrljiške strane, te dodaje da je put u tom delu stabilan, koji će biti popravljan na mestima gde je potrebno

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Srećna slava

DANAS JE SPASOVDAN I CRVENO SLOVO

Vreme

RHMZ upalio crveni alarm

Sport

Počinju pripreme za 67. Vidovdanski turnir u malom fudbalu

Obaveštenje

Tretman suzbijanja komaraca 14. juna u Svrljigu

Jun - mesec roditeljstva

Obnovljen fond biblioteke u gradskom parku u okviru obeležavanja meseca roditeljstva

Sport

Počinje tradicionalni turnr ,,Tri na tri” u Drajincu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano