Miletić o problemu pogona ‚‚Herbogal”

BIVŠA ‚‚KRKA''
Narodni poslanik Milija Miletić, foto: PrtScr, Parlament Srbije
Narodni poslanik Milija Miletić, foto: PrtScr, Parlament Srbije

Narodni poslanik Milija Miletić na prošlom zasedanju NSRS govorio je o problemu firme ‚‚Herbogal” i eventualnim rešenjima za njeno ponovno pokretanje.

Naime, do 1992. godine ovo je bila ‚‚Krka”, posle ovih problema i ratova, država Srbija je uredbom prenela i formirala firmu ‚‚Herbogal”. Do 2004. godine firma ‚‚Herbogal” je funkcionisala i radila. Godine 2004. otišla je u stečaj i do dana današnjeg iz stečaja nije izašla. Opština Svrljig ima mogućnost i ima zainteresovanih investitora koji žele da ulože u tu firmu. Inače, ta firma je, osim proizvodnje lekoga, tabletara, imala svoje dve hladnjače, sušare i sl, rekao je Miletić.

Miletić je iskoristio priliku i pozvao nadležne u Ministarstvu zdravlja i odgovorne u RFZO da što pre krenu u rešavanju ovog problema.

Ako Fond zdravstva ne može to da završi, ja bih predložio Ministarstvu zdravlja da nadležnost prenese lokalnoj samoupravi, jer imamo zainteresovanog investitora koji bi tamo pokrenuo pogon još sutra, kaže Miletić. 

Miletić je na kraju istakao da je zajedno sa pomoćnikom predsednice opštine Svrljig posetio RFZO i u razgovoru sa Petrom Stajkovićem koji je zadužen za ove probleme nije naišao na razumevanje.

Povezano

1 Komentari

  • drago mi je sto se milija miletic u sve razume i za sve nadje najbolja resenja

Komentar

Your email address will not be published.