Search
Close this search box.
SPORT
Broj pregleda

Rukometaši prvaci ‚‚Olimpijskih seoskih igara Srbije”

Podeli sa prijateljima:

Svrljiški rukometaši osvojili su prvo mesto i zlatnu medalju na ‚‚Olimpijskim seoskim igrama Srbije” koje su održane u Valjevu.

14438826 295163517531685 577489677 o

Rukometaši su u četvrtfinalu savladali ekipu Aranđelovca, u polufinalu uspešno su savladali ekipu iz Šapca, da bi u finalu bili uspešniji od domaćina iz Valjeva.

Ovo su prve pobede koje je ovaj klub ostvario posle veoma dugog vremenskog perioda.


R.K. ‚‚PROGRES” DOVEO POJAČANJA

Rukometaši R.K. ‚‚Progres” su na ovim igrama učestvovali predstavljajući MZ Grbavče, ali bez obzira na to, oni su na ovo takmičenje otišli pojačanom ekipom koja će u predstojećoj takmičarskoj sezoni pokušati da ‚‚Progres” uvede u viši rang.

22 Komentara

    1. Dobri raspitaj se kolko je imao Aleksinac,Bela palanka pre nego sto su usli u prvo ligu.Budzet im je bio preko milion a rk Progres 570 000.To su odobrena sredstva a prenesena su jedna sestina

  1. Najjaca rukometna ekipa u nasem rangu ima budzet od 250 000 dinara i prosle sezone je usla u visi rang. Progres-u je opstina dala 700.000 dinara i bili su zadnji bez pobede i remija.
    GDE SU PARE?

  2. cestitke rukometasima,sahistima,kao i momku nkoji je skocio 3,o5 m i osvojio sdrebro. svima veliko hvala za trud i ynoj koji ste prolili da bi dostojno predstavljali opstinu svrljig.

  3. kicenje tudjim perjem.Sledece godine ne bi bilo lose da dovedemo neku francusku ekipu da u rukometu predstavlja Svrljig na seoskoj olimpijadi.

  4. Од следеће године све провере, плаћања, комисије и слично формираће се преко Спортског савеза који ће по сваку цену морати да почне са радом јер смо једина општина која нема спортски савез.
    На челу савеза би требао да дође искусан човек, човек који је већ радио такве послове и човек који зна где су тзв. ”рупе” када је у питању ток новца који иде од општинске касе до клубова.
    Ова информација ће потрести многе лезилебовиће који су на име спорта дизали и дограђивали сопстене станове, плаћали приватне рачуне, башкарили се на мору, уживали абнормална примања…..

  5. Na slici su 4 momka sa strane a ostali su nasi ali ocigledno da svi vi koji pljujete po rukometasima nemate pojma o sportu.Fudbalski klub je imao 90% igrace sa strane i budzet od 5 miliona pa se tu niko ne pita gde su te pare kad rezultata nema.Rk je ove godine dobio samo 100000 din a to nema ni za pocetak takmicenja,lekarske preglede i placanje sudija.Sve cestitke momcima i da ovako pobedjuju sve rivale i domognu se prvog mesta i ulaska u visi rang takmicenja.Stidite se Manici-Vranici sto piste ove komentare.

  6. kad se vec pare pominju,bilo bi zanimljivo da se svi oni koji dzabe predstavljaju opstinu i vladajucu stranku na seoskoj olimpijadi,zainteresuju da li su rukometasi sa strane bili placeni i koliko

  7. Jad i beda. Ovi iz rukometnog kluba pokusavaju da zamazu oci narodnom poslaniku tako sto ce da kao naprave neki rezultat sa ovim zemljoradnicima u timu.
    Opstina Svrljig treba da ulaze u mladost,da podstice sport kod dece a ne kod staraca iz Nisa, Medosevca, Novog Sela itd.

  8. Za funkcionisanje kluba potrebno je oko 100 000 – 150 000 dinara.
    Komisija za sport neka REALNO sagleda sta je realno u ovom sportu koji nema ulaganja.
    Nadam se da komisija ovo cita.

  9. Beli nemas ti blage veze o sportu.Dajte kosarkasima 3 miliona oni imaju decu a ne takmice se nigde.Samo se pitam gde zavrse te pare jer sigurno znam da za kosarku ne idu.Ko slapa pare preko klubova!?

    1. Miloše , verovatno nisi nikad došo da pogledaš tu decu koja igraju košarku i ,,dobijaju pare” , a ne takmiče se nigde. Oni se takmiče i već su osvajali prva , druga , treća mesta i medalje. I nemoj da prozivaš decu , ako imaš svoju znaš na šta mislim.

  10. zbog ov ako zlobnih .nekulturnih,nevaspitanih,neobavestenih,bezobraznih ljudi pod hitno treba ukinuti mogucnost da se pisu komentari.momci su osvojili zlato…cestitke. sahisti srebro,,,,cestitke,atletika srebro,,,cestitke. ukinite komentare

  11. nerazumem zbog cega tolika mrznja prema rukometu koji u svrljigu postoji 50 god, pa vi ste rodjeni ili ste se doselili osamdesetih god u svrljig.klub je osnovan 1969,god i igrao je u staroj jugoslaviji protiv mnogih prvoligasa koji su gostovali i na poligon tto su, p.k.b. beograd, radnicki kragujevac, napredak krusevac,rk zemun valjevo,ub, sevojno itd nije r.k jedan ili dva coveka rukometni klub je brend svrljiga koji je rukometnoj javnosti poynat sirom srbije i kada negde odete u nei drugi grad i nadjete se u drustvo gde ima bar jedan rukometas spomenite samo rk progres i oni ce vam odmah reci da ste iz svrljiga, ali s obzirom da ste se doselili sedamdesetih ili osamdesetih god kada je pocela invazija na svrljig kao sto je sada invazija sirijaca na yapad evrope vi niste upoznati sa istorijom kluba i molimo vas da ne komentarisete rukometni klub ni u kojoj formi. uy poydrav i cestitke svim osvajacima medalja molim urednika da bar ukine stranu komentari.popzdrav

  12. Милија, брате, пријатељу, председниче, како год, укидај ово ругло. Цео Сврљиг бруји о расипању средстава за спорт и ненаменском трошењу.

  13. bravo za komentar ali ipak treba ukinuti da nepostoje komentari jer mnogo ima jadi i bede u komentarima .i ja se pridruzujem cestitkam svim ucwsnicima je kakva ,takva to je olimpijada i bilo je kako cujem oko 1500 ucesnika, a zna se da je geslo olimpijade vazno je ucestvovati, nemojte vise da pisete ruyne stvari pa zlato je zlato nemozete ga nicim uprljati,kao i srebro.

  14. Svrljizani mrze rukomet samo zbog kokice, najveceg lezilebovica, ulizicu I preletaca is stranku u stranku! Nista on NE radi po pitanju igre I Tina, vazne Su samo pare.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano