Search
Close this search box.
2016/2017
Broj pregleda

Počela nova školska godina – u klupama veći broj prvaka

Podeli sa prijateljima:

Danas je svečanim prijemom i kulturno-zabavnim programom počela nova školska godina. 

Miletic u Vrticu u Svrljigu

Naime, jutros u 9 časova u prostorijama predškolske ustanove ‚‚Poletarac” priređen je prijem novih polaznika. Po rečima nadležnih broj dece je za razliku od proteklih godina uvećan, pa je u novu radnu godinu ove ustanove upisano 146 deteta.

Dejan Miletic
Direktor P.U. ‚‚Poletarac” Dejan Miletić

Toplu dobrodošlicu novim polaznicima i njihovim roditeljima poželeo je direktor ustanove ‚‚Poletarac” Dejan Miletić, koji je prisutne ujedno upoznao sa radom vrtića i predstojećim aktivnostima.

‚‚Drago mi je da vas vidim u ovolikom broju. Iskreno se nadam da će deca iz ‚‚Poletarca” poneti samo lepa i pozitivna iskustva. Kao i uvek, trudićemo se i u narednom periodu da se deca u vrtiću osećaju prijatno”, kaže Dejan Miletić.

Najmlađe sugrađane pozdravio je i narodni poslanik Milija Miletić rekavši da će Opština Svrljig nastojati da i u budućem periodu obezbedi adekvatne uslove za odvijanje predškolske nasatave kako u gradskom, tako i na seoskom području.

Miletic Svrljig
Narodni poslanik Milija Miletić

‚‚Vi ste naša budućnost, budućnost ovog mesta. Želim vam srećan novi početak”, rekao je Milija Miletić.

Vredno je reći da je cena celodnevnog boravka dece u P.U. ‚‚Poletarac” 2420 dinara, znatno niže nego u vrtićima u okruženju.

Takođe, ‚‚Poletarac” daje povoljnosti roditeljima koji imaju više dece, pa tako svako treće i naredno dete iz porodice ne plaća ishranu u vrtiću.

Nakon prijema u svrljiškom vrtiću, sat kasnije, usledio je svečani prijem đaka prvaka u velikoj sali osnovne škole ‚‚Dobrila Stambolić”.

Direktor O.Š. ‚‚Dobrila Stambolić'' Saša Golubović
Direktor O.Š. ‚‚Dobrila Stambolić” Saša Golubović

Ove godine u prvi razred upisano je 93 deteta, dok je 6 trenutno u statusu čekanja, rekao je direktor tamošnje škole Saša Golubović.

Golubović kaže da se broj dece povećao, te će ove godine u Svrljigu biti formirana tri jaka odeljenja sa većim brojem dece nego lane.

Za đake prvake priređen je prigodan prijem, uz kratke predstave i recitacije o školi na srpskom i engleskom jeziku. Svečanosti su prisustvovala deca i iz seoskih škola, kao i predstavnici lokalne samouprave – predsednik SO Svrljig Nebojša Antonijević i zamenik predsednice opštine Svrljig Gradimir Milosavljević.

Nebojsa Antonijevic

Kada je reč o Lokalnoj samoupravi – ona nastavlja sa dobrom praksom i jednokratnom novčanom pomoći pomaže novim đacima sa po 5.000 dinara za kupovinu neophodnih potrepština za početak školske godine, kao i sa 1.700 dinara za kupovinu školskog pribora, koje uručuje Osnovna škola.

osnovna skola svrljig

Nakon kulturno-zabavnog programa prvaci su sa svojim učiteljima krenuli put renoviranih učionica gde su im podeljeni pribori i vaučeri.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano