Search
Close this search box.
SO SVRLJIG
Broj pregleda

Održano predavanje za svrljiške voćare

Podeli sa prijateljima:

Voćari sa teritorije opštine Svrljig danas su u sali SO Svrljig prisustvovali predavanju iz oblasti voćarstva, ali i prezentaciji firme „Monicom“ iz Aleksinca koja se bavi otkupom i plasmanom voća.

Monicom-Svrljig-Aleksinac

Danas su svrljiški voćari mogli čuti veoma korisne informacije iz sveta voćarstva i da razgovaraju sa stručnjacima iz oblasti voćarstva i predstavnicima kompanije ‚‚Monicom” koja se bavi otkupom i plasmanom voća.

Predavači su bili prof. dr Novica Ilić, profesor na Visokoj prehrambenoj školi iz Prokuplja, Mića Cvetanović, predsetavnik firme „Monicom“ i Vojislav Marković, stručnjak iz oblasti voćarstva.

Monicom-Svrljig
Predavanje o voćarstvu

Poljoprivrednike je pozdravio i šef Odseka za privredu i poljoprivredu Vlada Krstić i tom prilikom istakao da je ovaj sastanak samo jedan u nizu koji će u narednom periodu pomoći svrljiškim voćarima da na najbolji mogući način plasiraju svoje poljoprivredne proizvode i van granica opštine Svrljig.

Svrljiške voćare najviše je zanimala trajna saradnja sa firmom „Monikom“, aktuelne cene na tržištu, otkup robe i formiranje otkupne stanice u Svrljigu.

Sastanku su prisutvovali i pomoćnica predsednice opštine Svrljig Dragica Ristić i Ivan Tasić iz opštinske Stručne službe za poljoprivredu.

4 Komentara

  1. dovodili su nam naucnike za poljoprivredu i stocarstvo,koji su posle toga doziveli neverovatan napredak,a sada se radi na tome da i vocarstvo dodje do tog nivoa

  2. Neznam kose potpisuje gore kao Gaja ali nije vazno. Ljudi mora da dremaju od muke jer nema plasmana za sljivu a cena je ubi boze. Ta sluzba je trebala da organiizuje otkup zajedno sa nasom fantomskom zadrugom i direktorima koji stvarno dremaju za po 100.000 plate. Posto ove novine nece to da objave pogledajte fejsbuk i vidite kako se gaji sljiva, kako vrsi berba i plasman. Svi ovi da plate dnevnicu i da dodju kod mene u vocnjak da im odrzim predavanje o vocarstvu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano