ŠTA VI MISLITE?
Broj pregleda

Brnabić: Novi zakon ne treba da obeshrabri lokalne samouprave

Nova ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da očekuje da će zakon o finansiranju lokalnih samouprava u najkraćem roku biti upućen poslanicima na raspravu, da je uverena da će moći da brani taj propis, jer su poslednje izmene, kako tvrdi, kompromis između zahteva MMF-a i kritika NALED-a i Stalne konferencije gradova i opština.

opstina

Brnabić je, gostujući u Kažiprstu na B92, rekla da će i sama, od srede, početi konsultaciju sa predstavnicima gradova i opština o tom zakonu.

“Sigurna sam da ću moći da branim taj zakon. Nije mi se promenila perspektiva gledanja na taj problem i glavna zamerka je i dalje da on ne bi trebalo da obeshrabri lokalne samouprave da se bave lokalnim ekonomskim razvojem. Ako im se krati budžet, da ne bude da nemaju ni nagradu što dovode investitore ili podstiču svoje preduzetnike itd”, objasnila je Brnabić koja, podsećanja radi, kao predsednica Upravnog odbora NALED-a, nije podržavala donošenje tog propisa.

Prema njenim rečima, nakon niza sastanaka ovih dana i sa premijerom Aleksandrom Vučićem, i ministrom finansija Dušanom Vujovićem, te državnim sekretarima, čini joj se da je nađen balans i da su se čuli glasovi i NALED-a i SKGO koji su taj “famozni zakon” kritikovali.

“Biće mi drago da branim ovaj zakon koji je prvi uspeh nove vlade. Premijer je zaustavio prethodni nacrt zakona, seo sa ministrom finansija i našao izbalansiraniji način da se izađe u susret svima – i onome što traži MMF i onome što je predlog NALED-a i SKGO”, rekla je ona.

(Izvor: Tanjug)

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *