Search
Close this search box.
ŠTA VI MISLITE?
Broj pregleda

Brnabić: Novi zakon ne treba da obeshrabri lokalne samouprave

Podeli sa prijateljima:

Nova ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da očekuje da će zakon o finansiranju lokalnih samouprava u najkraćem roku biti upućen poslanicima na raspravu, da je uverena da će moći da brani taj propis, jer su poslednje izmene, kako tvrdi, kompromis između zahteva MMF-a i kritika NALED-a i Stalne konferencije gradova i opština.

opstina

Brnabić je, gostujući u Kažiprstu na B92, rekla da će i sama, od srede, početi konsultaciju sa predstavnicima gradova i opština o tom zakonu.

“Sigurna sam da ću moći da branim taj zakon. Nije mi se promenila perspektiva gledanja na taj problem i glavna zamerka je i dalje da on ne bi trebalo da obeshrabri lokalne samouprave da se bave lokalnim ekonomskim razvojem. Ako im se krati budžet, da ne bude da nemaju ni nagradu što dovode investitore ili podstiču svoje preduzetnike itd”, objasnila je Brnabić koja, podsećanja radi, kao predsednica Upravnog odbora NALED-a, nije podržavala donošenje tog propisa.

Prema njenim rečima, nakon niza sastanaka ovih dana i sa premijerom Aleksandrom Vučićem, i ministrom finansija Dušanom Vujovićem, te državnim sekretarima, čini joj se da je nađen balans i da su se čuli glasovi i NALED-a i SKGO koji su taj “famozni zakon” kritikovali.

“Biće mi drago da branim ovaj zakon koji je prvi uspeh nove vlade. Premijer je zaustavio prethodni nacrt zakona, seo sa ministrom finansija i našao izbalansiraniji način da se izađe u susret svima – i onome što traži MMF i onome što je predlog NALED-a i SKGO”, rekla je ona.

(Izvor: Tanjug)

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast!

VEST GODINE: ODOBRENO DVA MILIONA DOLARA SVRLJIGU

Sportski dani

Uspešno završen turnir u Crnoljevici

Lokalni izbori 2024

Narodna poslanica i potpredsednica GO SNS Nevena Đurić u poseti šestočlanoj porodici

Politika

Razrešena pomoćnica predsednika opštine Svrljig

Sport

Igrači 2014. Škole fudbala “Aca Menta” Svrljig prvaci Fair play B lige Niš

Sportske vesti

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga od Jedinstva

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano