Search
Close this search box.
POLJOPRIVREDA
Broj pregleda

Miletić na čelu pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik Milija Miletić i predsednik Ujedinjene seljačke stranke izabran je za predsednika pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi u marginalnim i najnerazijenijim područjima na teritoriji Republike Srbije.

Foto: prtscr
Foto: prtscr / Parlament.gov.rs / Milija Miletić

Jugoistok Srbije u narednom periodu imaće predstavnike na čelu sa Milijom Miletićem koji će se starati za probleme u poljoprivredi, koji će iste prenositi glavnom Odboru za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u Beogradu kako bi na adekvatan način bili rešeni.

Ovaj deo Srbije – jug i istok, kao najnerazvijenija područja imaće šansu da dodatno unaprede poljoprivredu i poboljšaju ekonomsko stanje. Trudiću se da unaperdimo naš kraj, Svrljig, Niš, Knjaževac, Belu Palanku, Pirot i sva okolna mesta koja spadaju u red nerazvijenih područja, istakao je Miletić.

Predstavništvo, odnosno kancelarija za praćenje stanja u poljoprivredi u marginalnim i najnerazijenijim područjima biće smeštena u Nišu – centru jugoistočne Srbije.

Ovo Radno telo će u saradnji sa lokalnim samoupravama, zadrugama i zadružnim savezima, poljoprivrednim savetodavnim službama, inspekcijskim upravama za zemljište i drugim relevantnim institucijama definisati prioritete i predlagati mere skupštinskom Odboru za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, za dalji razvoj poljoprivrede u najnerazvijenijim opštinama gde spada i opština

Kao i do sada, Vlada Republike Srbije i nadležni organi radiće na zaštiti domaće poljoprivredne proizvodnje, proizvodnje i prerade mleka i zaštiti u proizvodnji svinjkog mesa i sl. rečeno je na zasedanjeu Odbora za poljoprivredu i šumarstvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli u Niševac

Najava: “It’s about TIME” – Party u Domu Kulture Niševac 2024!

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano