Svrljiške novine

TURIZAM
Broj pregleda

Izložba o istoriji Svrljiga otvorena u Nišu

Arheološka nalazišta na teritoriji svrljiške opštine, a prvenstveno nalazište kod Niševca ”Timacum Maius”, potom Prekonoška pećina, antički Svrljig i ostali delovi istočne Srbije – od vizantijskog d srednjeg veka bile su glavne teme Izložbe koja je juče otvorena u Oficirskom domu u Niš, pored niškog keja.

Foto: Simple Look / Svrljiške novine / Vladimir P. Petrović i Milija Miletić
Foto: Simple Look / Svrljiške novine / Vladimir P. Petrović i Milija Miletić

Izložbu je posetio mali broj ljudi, ali bez obzira na to, prisutnima su predstavljena otkrića arheoloških iskopavanja srpskih i francuskih arheologa koju je na području ”Timacum Maiusa” kod sela Niševac predvodio profesor Vladimir P. Petrović.

Foto: Simple Look / Svrljiške novine / Izložba
Foto: Simple Look / Svrljiške novine / Izložba

Petrović je svečano otvorio Izložbu, a prisutnima su se u ime opštine Svrljig obratili predsednica opštine Jelena Trifunoić i narodni poslanik Milija Miletić.

Predsednica opštine Jelena Trifunović ističe da će Opština kao i do sada podržati sve aktivnosti na polju arheoloških istraživanja na teritoriji Svrljiga, te dodaje da će izgradnjom muzeja turizam biti podignut na viši nivo.

Inače, izložba “Svrljig i istočna Srbija kroz vekove, od paleolita do danas” je napisana na srpskom i francuskom jeziku.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *