SPORT
Broj pregleda

Ujedinjeni šahisti briljirali na Kupu Centralne Srbije

Podeli sa prijateljima:

Ekipa šahovskog kluba ”Zeleni Vrh” Svrljig na šahovskom takmičenju za Kup Centralne Srbije koje se igra u Kragujevcu posle odigranog prvog kola vodi sa 3 osvojena boda i maksimalnih 4 poena koliko imaju i ŠK Priko Prijepolje i ŠK Morava Velika Plana.

ŠK ”Zeleni Vrh” se trenutno nalazi na četvrtom mestu na tabeli Kupa.

Foto: Simple Look
Foto: Simple Look

Svrljišli ekipu predvodi velemajstor Tošić Miroslav, a u sastavu su majstorski kandidati Milovanović Srboljub, Batanjac Aleksandar, Minić Ivan i Marinković Vojkan.

Na turniru učestvuje 14 ekipa, a igra se 7 kola po švajcarskom sistemu.

Tempo igre je 90′ minuta za 40 poteza i do kraja partije se dodaje 15′ minuta po igraču uz bonifikaciju od 30 sekundi posle svakog poteza.

Četiri najuspešnijih ekipa sa ovog takmičenja kvalifikovaće se za najviši stepen takmičenja u Republici Srbiji, koji se održava od 16. do 22. Maja za Kup Svetozara Gligorića

Danas su na programu dve partije jedna prepodne od 9:00 a druga popodne od 16:00 časova.

U prvoj naša ekipa koja je po prosečnom rejtingu na sedmom mestu sa 2215 rejting poena igra protiv ekipe iz Vladimiraca koja je rangirana na drugom mestu sa srednjim rejtingom 2353 rejting poena.

Predsednik kluba Igor Davidović ističe da je zadovoljan uspehu kluba i poručuje da će se nova Uprava truditi da nastavi sa dobrim rezultatima i ujedinjenjem svih igrača sa teritorije Svrljiga.