Search
Close this search box.
BUDUĆNOST
Broj pregleda

Porast broja rođene dece u Svrljigu preduslov za proširenje vrtića

Podeli sa prijateljima:

Predškolska ustanova ”Poletarac” u Svrljigu planira da proširi svoj objekat dogradnjom adekvatnog prostora, jer su se stekli uslovi povećanjem broja rođene dece u ovoj maloj opštini.

Vrtic dobija novi izgled
Milija Miletić, Dejan Miletić i Jelena Trifunović; Foto: Svrljiške novine

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović kaže da je tender javne nabavke za dogradnju objekta već raspisan.

Ona ističe da danas Svrljig ima čime da se pohvali, a to je porast broja dece i maksimalna popunjenost svrljiškog vrtića.

Očekujemo da se u narednih mesec i po dana završi postupak javne nabavke i otpočne sa radovima. Proteklih godina dosta je urađeno po pitanju modernizacije vrtića, a sa takvom praksom nastavićemo i narednih meseci, rekla je Trifunovićeva.

Planirano je da se izgradi objekat površine od oko 110 m2, koji će zadovoljiti potrebe za smeštaj preko pedesetak dece, što bi znatno uticalo na rad ove Ustanove.

5a
Budući izgled objekta

Direktor ”Poletarca” Dejan Miletić kaže da je plan da od polovine juna do polovine septembra budu izvršeni radovi na dogradnji objekta.

Na ovaj način rešićemo jedan od problema sa kojim se suočavamo u radu. PU ”Poletarac” je bila prinuđena da u radnoj godini 2015/2016 iznajmi jedan prostor kako bi se izvršio obuhvat sve dece predškolskog uzrasta, pa se i pored toga oko petnaestak dece nalazi na listi čekanja, rekao je Dejan Miletić – direktor PU ”Poletarac”.

Narodni poslanik Milija Miletić rekavši da je zadovoljan porastom nataliteta i povećanjem broje dece obišao je danas sa predsednicom opštine i direktorom PU ”Poletarac” buduće mesto gradnje.

Podržavam aktivnosti koje sprovode predsednica opštine i direktor vrtića i drago mi je što je odluka Skupštine opštine koja pomaže mladim bračnim parovima i utiče na porast nataliteta konačno urodila plodom, rekao je Milija Miletić.

(Autor: N.M. foto: M.M.)

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano