Search
Close this search box.
FAO
Broj pregleda

Uskoro stiže pomoć svrljiškim poljoprivrednicima

Podeli sa prijateljima:

U organizaciji FAO-a u Beogradu održana je Konferencija pod nazivom “Predstavljanje dosadašnjih rezultata i daljih planova za pomoć poljoprivrednim domaćinstvima u Srbiji”.

FAO FOND MILIJA MILETIC

Na konferenciji su učestvovali ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević , Gerold Bodeker iz FAO-a i predstavnici lokalnih samouprava koje su učestvovale u programima podrške poljoprivrednicima.

Opštinu Svrljig predstavljali su predsednik opštine Jelena Trifunović, zamenik načelnika Opštinske uprave Ljubiša Stojković, kao i narodni poslanik i odbornik u SO Milija Miletić.

Otvarajući konferenciju Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je da je zaključno sa januarom 2016. godine, Organizacija Ujedinjenih Nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) distribuirala značajne količine pomoći za više od 33.000 domaćinstava sa poplavljenih područja.

Milija Miletić je za Svrljiške novine izjavio da naša opština nije pretrpela velike štete od poplava, ali da je tokom 2014. godine poljoprivredi naneta šteta od grada i ledoloma. Po tom osnovu naši poljoprivrednici su dobili vrednu pomoć u vidu 150 tona kvalitetne stočne hrane. Iako se radi o značajnoj količini to nažalost nije bilo dovoljno da se pomogne svim oštećenim poljoprivrednicima, te se sada radi na tome da se pomogne što širem krugu ljudi.

Za pomoć se prijavilo 1650 domaćinstava što je višestruko veći broj od broja prijava u ostalim opštinama u kojima se ovaj program realizuje i trenutno se radi na pronalaženju modaliteta da što veći broj domaćinstava dobije pomoć.

Po informacijama koje smo dobili iz Opštinske uprave prijave su prosleđene organizaciji FAO koja vrši njihovu obradu i rangiranje. Pomoć će biti dodeljena u skladu sa agrotehničkim rokovima, pre vremena planiranog za sadnju odgovarajuće kulture. Sve informacije o vrsti i obimu pomoći, podnosioci prijava će dobiti blagovremeno.

One Response

  1. Jos jednom je opstinsko rukovodstvo na celu sa Milijom Mileticem narodnim poslanikom pokazalo da se u opstini radi kako treba i za narod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli u Niševac

Najava: “It’s about TIME” – Party u Domu Kulture Niševac 2024!

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano