PRIORITET
Broj pregleda

Razvoj poljoprivrede i uvećanje stočnog fonda

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić početkom februara meseca obišao je svrljiška sela i sa žiteljima razgovarao o razvoju poljoprivrede i stočarstva, sa akcentom na uvećanje stada stoke i ulaganju u poljoprivredu.

Poljoprivreda Milija Miletic

U svrljiškim selima je bolja situacija nego ranije, stočni fond nije u opadanju i postoje predispozicije za njegovo uvećanje. Poljoprivrednici su aktivniji, mnogi se pripremaju za prolećne radove, ukrupnjivanje zemljišta i sejanje mnogih kulutra.

Tim povodom, Milija Miletić je razgovarao sa svojim meštanima kako bi im predočio mnoge aktuelnosti na polju poljoprivrede i stočarstva, i upoznao ih sa mogućnostim koje mogu da iskoristite kako bi unapredili svoju proizvodnju, ali i uvećali svoja stada.

Pored turizma, razvoj Svrljiga vidimo i kroz razvoj sela i poljoprivrede. Svakako smo postigli dobre rezultate, a jedan od njih je i zaustavljeno opadanje stočnog fonda, što je jako bitno za dalji ekonomski napredak, imajući u vidu da se naša grla stoke traže u mnogim inostranim zemljama, rekao je Miletić.

Vredno je istaći da u selima želju za bavljenjem poljoprivredom i čuvanjem stoke imaju i mlađi ljudi koji žive na selu, ali i oni koji planiraju da se vrate.