Search
Close this search box.
POLITIKA
Broj pregleda

USS: Žena je stub svake kuće

Podeli sa prijateljima:

Opštinski odbor Ujedinjene seljačke stranke Svrljig juče je u bioskopskoj sali Centra za turizam, kulturu i sport organizovao tribinu Foruma žena.

uss zene

Žena je stub svake kuće i porodice. Više prostora u svim segmentima društva moramo ustupiti ženama, jer one su marljive, radne i vredne, misle na svoju porodicu, decu, muževe i brinu o kući. Takođe, i žene na selu moraju imati iste uslove života kao i žene u gradovima, i za ostvarenje tog cilja ćemo se svakako boriti, izjavio je predsednik USS i narodni poslanik  Milija Miletić.

uss

Miletić je iskoristio priliku i pozvao sve instuticije, javna preduzeća i ustanove da u narednom periodu uključe veći broj žena u svim sferama kako bi svojim zalaganjem i idejama unapredile poslovanje u njima.

On kaže da opština Svrljig već ima veliki broj žena koje su na funkcijama, od predsednice opštine Svrljig, dve njene pomoćnice, načelnice Opštinske uprave i direktorke Centra za socijalni rad.

Inače, u nastavku tribine, pred prepunom bioskopskom salom, za govornicom su se smenjivale članice Ujedinjene seljačke stranke i govorile o zalaganju žena u stranci i u društvu, kao i u politici uopšte.

FOTOGRAFIJE

4 Komentara

  1. Ovo je za čestitanje jer se mali broj opština u Republici Srbiji može pohvaliti sa toliko žena na čelnim pozicijama u opštinskoj upravi. Ova činjenica nije dobro iskorišćena u oblasti promocije opštine Svrljig, kako u granicama ove zemlje a još više u delovima EU gde je ostvaren visok nivo jednakih mogućnosti za žene i muškarce,gde prvenstveno mislim na Skandinavske zemlje. Pošto je izmedju Malmea i Niša uspostavljena stalna avionska veza, preporučujem da se opština Svrljig poveže sa nekom od sličnih opština u okolini Malmea, kako bi se ove vredne žene promovisale na tim prostorima Švedske a sa druge strane tamo ima opredeljenja za projektnim partnerstvom u oblasti ekonomskog osnaživanja žena. Ima se šta reći o položaju žena u Svrljigu, a i one iz okoline Malmea bi mogle ovdašnjim ženama da prenesu svoja iskustva u lokalnoj politici. Kako su žene iz Svrljiga poznate po svojim tortama, moglo bi se pokrenuti održavanje takmičenja u izradi torti, gde bi bio prvi potez poziv ambasadoru Švedske da poseti Svrljig i sazna sve o potenicijalu ove opštine a najviše kako bi bila dobra njegova pomoć da se na ovogodišnju Tortijadu prezentuju najveća dostignuća žena Švedske u toj gastronomskoj disciplini. Živela Srbija i Švedska!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano