POLITIKA
Broj pregleda

USS: Žena je stub svake kuće

Opštinski odbor Ujedinjene seljačke stranke Svrljig juče je u bioskopskoj sali Centra za turizam, kulturu i sport organizovao tribinu Foruma žena.

uss zene

Žena je stub svake kuće i porodice. Više prostora u svim segmentima društva moramo ustupiti ženama, jer one su marljive, radne i vredne, misle na svoju porodicu, decu, muževe i brinu o kući. Takođe, i žene na selu moraju imati iste uslove života kao i žene u gradovima, i za ostvarenje tog cilja ćemo se svakako boriti, izjavio je predsednik USS i narodni poslanik  Milija Miletić.

uss

Miletić je iskoristio priliku i pozvao sve instuticije, javna preduzeća i ustanove da u narednom periodu uključe veći broj žena u svim sferama kako bi svojim zalaganjem i idejama unapredile poslovanje u njima.

On kaže da opština Svrljig već ima veliki broj žena koje su na funkcijama, od predsednice opštine Svrljig, dve njene pomoćnice, načelnice Opštinske uprave i direktorke Centra za socijalni rad.

Inače, u nastavku tribine, pred prepunom bioskopskom salom, za govornicom su se smenjivale članice Ujedinjene seljačke stranke i govorile o zalaganju žena u stranci i u društvu, kao i u politici uopšte.

FOTOGRAFIJE

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

4 Komentara

  • Ovo je za čestitanje jer se mali broj opština u Republici Srbiji može pohvaliti sa toliko žena na čelnim pozicijama u opštinskoj upravi. Ova činjenica nije dobro iskorišćena u oblasti promocije opštine Svrljig, kako u granicama ove zemlje a još više u delovima EU gde je ostvaren visok nivo jednakih mogućnosti za žene i muškarce,gde prvenstveno mislim na Skandinavske zemlje. Pošto je izmedju Malmea i Niša uspostavljena stalna avionska veza, preporučujem da se opština Svrljig poveže sa nekom od sličnih opština u okolini Malmea, kako bi se ove vredne žene promovisale na tim prostorima Švedske a sa druge strane tamo ima opredeljenja za projektnim partnerstvom u oblasti ekonomskog osnaživanja žena. Ima se šta reći o položaju žena u Svrljigu, a i one iz okoline Malmea bi mogle ovdašnjim ženama da prenesu svoja iskustva u lokalnoj politici. Kako su žene iz Svrljiga poznate po svojim tortama, moglo bi se pokrenuti održavanje takmičenja u izradi torti, gde bi bio prvi potez poziv ambasadoru Švedske da poseti Svrljig i sazna sve o potenicijalu ove opštine a najviše kako bi bila dobra njegova pomoć da se na ovogodišnju Tortijadu prezentuju najveća dostignuća žena Švedske u toj gastronomskoj disciplini. Živela Srbija i Švedska!!!.

    • Imašli ti Joviću još neki drugi poso da radiš il samo ti stalo da politikuješ,aman više..

  • Lele al su ubave ove seljanke a pogotovo…

  • Milija je neunistiv

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *