SVRLJIG

Obeležen Badnji dan u Svrljigu

Broj pregleda

Danas je po kišovitom i hladnom vremenu, jutarnjom liturgijom, litijama i paljenjem badnjaka, obeležen Badnji dan u Svrljigu.

Badnji dan Svrljig 2016

Povorka je krenula od opštinske zgrade, a na kratko je zastala u centru Svrljiga kako bi se odigrala kolo uz trubače iz Knjaževca.

Obeležavanje Badnjeg dana i ove godine na dostojanstven način – u duhu hrišćanstva priređeno je u dvorištu svrljiške crkve.

kolacari
Ovogodišnji kolačari

Inače, od ovogodišnjih kolačara Saše Milojića i Saše Marjanovića, kolač za narednu godinu preuzeli su Zvonko Aksentijević i Slaviša Vučković.

Vredno je istaći da je i RTS javni servis propratio današnji događaj u Svrljigu.

Pročitajte i

Badnjak ispred zgrade opštine Svrljig, foto: M.M.

Ovako je u Svrljigu obeležen Badnji dan

Danas u 14 časova od zgrade opštine Svrljig krenula je litija ka crkvi Svetog cara Konstantina i carice Jelene.  Ovogodišnji kolačar, predsednik opštine, Miroslav Marković,

Badnje jutro, foto: M.M.

USS: Srećan vam Badnji dan

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić čestitao je Badnje jutro i Badnji dan svim svojim sugrađanima. On je rano jutros doneo badnjak ispred prostorija USS

Svrljižani krenuli u badnjak pre zore

Građani Svrljiga, pa i sami predstavnici vlasti, krenuli su po badnjak rano jutros, pre svitanja, kako nalažu običaji i tradicija.  Rano jutros, pre zore, kolačar

Badnje veče u Drajincu

Obeležavanje Badnjeg dana i u Drajincu

Meštani Drajinca obeležiće svečano Badnji dan polaganjem badnjaka, lomljenjem česnice ispred crkve Svetog Nikole u centru sela.  Organizatori proslave pozivaju sve da se pridruže obeležavanju.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.