Search
Close this search box.
SO SVRLJIG
Broj pregleda

Usvojen budžet za 2016. godinu

Podeli sa prijateljima:

Odbornici Skupštine opštine Svrljig danas su većinom glasova usvojili budžet za 2016-tu godinu, težak 536.960.000 dinara.

skupstina opstine svrljig

Današnja sednica koja je na dnevnom redu imala 23 tačke protekla je bez mnogo polemike oko budžeta – tačke koja je bila jedna od najbitnijih.

Opozicija je diskutovala umereno, neki su čak i pozitivno prokomentarisali budžet koji je danas usvojen.

Budžet je značajno bolji od prošlogodišnjeg budžeta, ali bez obzira na to DS za njegovo usvajanje neće glasati, rekao je Miloš Đorđević (DS).

On ističe da ne vidi mesta novim radnim mestima i ekonomskom napretku, uvidom u celokupan budžet.

Radovan Mitic SPS Svrljig 1
Radovan Mitić (SPS), šef odborničke grupe Socijalističe partije Srbije u Svrljigu

Sa druge strane šef socijalista Radovan Mitić ističe da će sa budžetom upoznati Ministra privrede Dušana Vujovića i premijera Srbije Aleksandra Vučića, iako je budžet dostupan i na veb portalu Opštine.

Prelistavajući stranu po stranu, Mitić je zaključio da Kancelarija za mlade koja dobija sredstva iz budžeta nema efekta, ali i pohvalio 39 miliona koje se izdvajaju za razvoj poljoprivrede svrljiške opštine.

Kada je u pitanju budžet, za reč se javio i šef odborničke grupe USS – Milija Miletić. On je govorio o dosdašnjoj realizaciji naglasiviši da su svi radovi i projekti uspešno realizovani, te dodao da će svi ostali započeti projekti biti realizovani u narednoj godini.

SO SVRLJIG 2015

POMOĆ TURSKE: 34.000 EURA ZA RAZVOJ POLJOPRIVREDE

Kada je u pitanju razvoj poljoprivrede Miletić je optimista. On kaže da će i pored sredstava koje daje opština za razvoj poljoprivrede, Ambasada Turske donirati Svrljigu 34.000 eura za nabavku poljoprivrednih mašina i podsticaj proizvođača.

Predsednica opštine Jelena Trifunović
Predsednica opštine Jelena Trifunović

Odbornici su danas izglasali i saglasnosti na programe poslovanja JKSP ”Svrljig”, JP ”Direkcija za izgradnju Svrljiga”, Centra za socijalni rad i Centra za turizam, kulturu i sport.

Ujedno današnja sednica je bila i svečana, tako da je predsednica opštine Jelena Trifunović svim odbornicima i predstavnicima medija uručila prigodne poklone opštine Svrljig, rokovnike i kalendare, a potom je usledila zajednička zakuska.

3 Komentara

  1. Sramota jer odbornici seljacke stranke dolaze kao dripci na skupstinsko zasedanje.Jeremija je naopak covek al se obuko pristojno za razliku od Zileta

  2. Ok budzet sve lepo. Al bre stvarno ljudi na sta lici da dolazi ovaj zile u trenerke ko da poso na fudbalsku utakmicu. On omalovazava skupstinu.
    Jel on cuvar ili odbornik?

  3. P.S. Sve pohvale za Gorana Jeremijuca i covek nije naopak vec marno i predano radi. Bolji je od svih iz USS.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano