Svrljiške novine

PITANJE PRIVREDE
Broj pregleda

Saopštenje SNP OO Svrljig

Podeli sa prijateljima:

U celosti vam prenosimo saopštenje za javnost Srpske narodne partije Opštinskog odbora Svrljig.

32427_snp-novi-logo_f

Opštinski odbor СНП- Svrljig apeluje na opštinske organe u Svrljigu da se aktivno uključe i pomognu svrljiškim privrednicima u prevazilaženju novonastale situacije, i problema nastalih od strane van opštinskih istitucija. Svi treba da se zalažemo za očuvanje svrljiške privrede jer tu je budućnost upošljavanja naših mladih, a smanjenje nezaposlenosti СНП vidi upravo kroz dalji razvoj svrljiške privrede. Pa i ako je bilo pojedinačnih propusta u poslovanju to treba ispraviti i sačuvati privrednike da ostanu na teritoriji svrljiške opštine. СНП se zalaže za dovođjenje privrednika iz drugih opština kroz stvaranje boljeg privrednog ambijenta.

U potpisu saopštenja,
Opštinski odbor СНП u Svrljigu
Predsednik Filipović Jovica

NAJNOVIJE NA PORTALU

Proglašen Dan žalosti

Dan žalosti: Zakonske smernice i kazne

Sport u oktobru

Svrljig Open 2023: Teniski turnir Udruženja tenisera ,,Masters” Svrljig!

Teniseri

Svrljižanin Mladen Đorđević ostvario zapažen uspeh na teniskom turniru u Nišu

Obaveštenje

Kreće karavan „Budi hrabra – pregledaj se“ 18. i 19. oktobra u Svrljigu

Protekle nedelje

Održan sastanak Saveta za bezbednost opštine Svrljig

Sportske vesti

FK Svrljig ponovo poražen, ovog puta na domaćem terenu

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

IZBORI 2017

Ujedinili se vlast i opozicija u Svrljigu?

IZBORI 2016

Ovako će izgledati novi saziv svrljiške Skupštine – sa radikalima!

IZBORI 2016

SNP za bolji život u opštini Svrljig

POLITIKA

SNP: Program za razvoj opštine Svrljig

IZJAVE O IZJAVI

Šta kažu svrljiški političari o jučerašnjim izjavama Radovana Mitića?

POLITIKA

SNP i Ruska stranka idu zajedno na izbore na lokalu?

POLITIKA

Tribina OO SNP Svrljig

6 Responses

 1. Razumeo bih kao značajno, u ovakvom saopštenju, da se pojavio konkretan datum kada bi SNP Svrljiga, organizovao za privrednike na teritoriji opštine Svrljig, okrugli sto na temu, npr:Poslovni ambijent na teritoriji opštine Svrljig sa pogledom na budžetski period do 2019. godine. Nezavisno od toga koliko bi se okupilo poslovnih ljudi sa teritorije opštine Svrljig, tom skupu bi trebao da prisustvuje neko iz vrha ove partije, ko je čitav život proveo u poslovnim vodama, pa predstavlja ministra privrede SNP Vlade u senci. Ne kažem da bi to i moglo da se desi, da dodje sam predsednik SNP g-din Popović, ali ako želi da se njegova partija promoviše na ovom prostoru Srbije, bilo bi dobro da on lično privuče k sebi, pažnju privrednika jer možda bi neko i hteo da posluje u Ruskoj Federaciji kao partner Popovićevim fabrikama tamo. U svakom slučaju, ko hoće da privuče političku pažnju pred predstojeće lokalne izbore mora mnogo biti konkretnijeg odgovora na sve ono što radi sadašnja vladajuća koalicija u Svrljigu. Živeo Svrljig!!!.

 2. Popović ima značajno privredno ikustvo i veze sa Ruskom Federacijom koje mogu veoma da pomogno našim privrednicima. S obzirom na to da Rusija zajedno sa Kinom polako preuzima vodeću ulogu u svetu od SAD, a dosadašnji partneri joj zatvaraju vrata i uvode sankcije(poput Turske i ostalih evropskih zemalja) mogli bi da iskoristimo šansu koja nam se pružila. Poslednji put je ovakva prilika bila pre 50 godina u vreme Hladnog rata i kao i uvek dok velike sile kvare odnose, naša zemlja dobro prolazi.

  Sve u svemu, jedinstvena prilika za našu privredu i poljoprivredu, samo ako znamo da iskoristimo momenat i uđemo na veliko tržište Rusije.

  Inače Rusija je jedna od retkih zemalja u Svetu koja je uvela zabranu uvoza genetski modifikovanih poljoprivrednih proizvoda tako da je prostor za našu prirodnu (organsku) hranu i poljoprivredne proizvode ogromna.

  1. Poštovani g’dine Vlado, da li znate ima li neki proizvod koji se stvara na teritoriji opštine Svrljig a izvozi se u Rusku Federaciju????. Pitam pošto nemam ta saznanja, ali pitam i zbog tog što je to najviše političko pitanje koje bi trebalo u predstojećim lokalnim izborima umnogome da definiše status vladajuće koalicije u opštinskoj skupštini, svake lokalne samouprave u Republici Srbiji. Imamo to što se proizvodi na teritoriji opštine, ali da li se to i izvozi i time ostvaruje devizni priliv u Srbiju, jeste političko pitanje jer odgovorom se definišu uspesi ili neuspesi u mnogim oblstima života, onih koji vladaju opštinom u ovom mandatu koji ističe. Živeo Svrljig!!!.

 3. Treba da se ispitaju okolnosti pod kojima su firme uzimali pare od SIEPE i NACIONALNE SLUZBE. Da se vidi kako se radnicima daje plata u Svrljigu.
  Ko od plate od 20 000 poslodavcu vraca 5 000 na ruke.
  Trebate to ispitati vi koji apelujete na vlast.
  Trebate ispitati i zasto bas ti sada kada je gusto i kada ih trese policija svoje firme prebacuju u Knjazevac.
  NISMO SLEPI.
  VIDIMO SVE!
  Napred SNS do prave istine.

 4. Јоца “Стоп” је повереник,не председник,одбора!А позната су нам и његова
  привредна достигнућа! О чему се овде ради?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *