Svrljiške novine

USPEŠNO
Broj pregleda

Završen proces komasacije

U svrljiškom selu Plužina završen je proces komasacije zemljišta na 314 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta, a opština Svrljig je ovaj posao, od ukupno 7 opština, obavila najuspešnije.

KOMASACIJA SVRLJIG

Projekat pod nazivom ”Ruralni razvoj – Efikasno upravljanje zemljištem” realizovan je preko Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju ”GIZ”, uz finansijsku pomoć EU i vlade Republike Nemačke, dok je poslove realizovao ”GIZ” i Ministarstva poljoprivrede i privrede Republike Srbije.

parcele

Tim povodom, juče je u sali SO Svrljig održana svečanost i obeležen uspešan završetak procesa komasacije uz prisustvo Delegacije EU u Srbiji, ”GIZ-a”, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstva privrede i predstavnika opštine Svrljig.

Predsednica opštine Svrljig
Predsednica opštine Svrljig

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović kaže da je izvršena komasacija od velikog značaja za dalji razvoj poljoprivrede u svrjiškom kraju.

Naše parcele nisu mogle mehanički da se obrađuju, ali ovom komasacijom dobili smo mnogo bolje preraspodeljene parcele kako bi se poljoprivrednici još aktivnije i ozbiljnije bavili poljoprivredom, ističe Jelena Trifunović.

Narodni poslanik Milija Miletić istakao je da bez napredka poljoprivrede i poljoprivredne proizvodnje nema ni napretka Srbije.

Inače, posle komasacije dobijeno je 2210 parcela, a prosečna veličina parcela je 14 a 59 m2.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

2 Komentara

  • Kakvo je to ukrupnjavanje kad je prosečna veličina parcela od 14 m2? Komasacija je odrađena jako loše uz opšte nezadovoljstvo seljaka.

  • Ma bitno je da je pluzina zavrsena da se ne sekiramo a ostali ko ih sisa

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *