Svrljiške novine

SRBIJA
Broj pregleda

Miletić u Leskovcu o problemima u poljoprivredi

Podeli sa prijateljima:

Na protekloj sednici Skupštinskog Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, narodni poslanik i član Odbora Milija Miletić aktivno je učestvovao u raspravi i isticao probleme poljoprivrednika južne i jugoistočne Srbije.

DSC_0263

Miletić je insistirao da se subvencije dodeljuju i poljoprivrednicima sa manjim brojem grla kako bi svoj fond povećali, a ne da bi i to što imaju prodavali.

Onaj ko ima jednu ili dve krave od države takođe mora dobiti pomoć kako bi postepeno uvećavao svoj stočni fond, ostao na selu i od svog rada mogao pristojno da živi, da ne bi i tu jednu kravu morao da proda kako bi platio račun za struju ili porez – rekao je Miletić.

On je govorio o iskustvima opštine Svrljig koja pomaže svojim seljacima u vidu subvencija i izdvajanja u budžetu za pomoć poljoprivrednicima i poljoprivredi uopšte.

Sednici je prisustvovao i šef odseka za privredu i poljoprivredu opštine Svrljig Vlada Krstić, koji je sa lokalnim proizvođačima razgovarao o mogućnostima saradnje i razmeni iskustava.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sportske vesti

FK Svrljig ponovo poražen, ovog puta na domaćem terenu

Obratio se i Miletić

U selima Stare planine uginulo šest krava od zarazne bolesti

PROMO

Auto centar Timok: Nalepnica na licu mesta, bez odlaska u MUP

Vozači iz cele Srbije

Održan 7. Hard Enduro u Svrljigu

Presveta Bogorodica Neopalima kupina

Svrljiški vatrogasci obeležili slavu Sektora i vatrogasno-spasilačke jedinice

Sve je to fudbal

FK Svrljig doživeo težak poraz od OFK Brzog Broda u 5. kolu Zone Centar

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Obratio se i Miletić

U selima Stare planine uginulo šest krava od zarazne bolesti

FOTO+VIDEO

MILETIĆ NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE POKRETA „MERI“: Hitna pomoć je potrebna malim opštinama!

Potrebno je!

MILETIĆ: Da svaka predškolska i školska ustanova ima logopeda! (VIDEO)

Reči sa sednice

Miletić na sednici SO Svrljig citirao delove iz autorskog teksta Nikole Jovanovića, EVO I ZAŠTO

Odličan predlog

MILETIĆ: POVEĆATI MINIMALAC NA 75.000 DINARA I MINIMALNU PENZIJU U VISINI POTROŠAČKE KORPE

Info

Javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače poljoprivrednih gazdinastava

Drugi po redu

Domaćin Miholjskih susreta 2024. godine – MZ PREKONOGA

Veliki problem radnika

MILETIĆ: Očekujem da će novim ministar privrede rešiti problem radnika koji su izgubili posao! (VIDEO)

5 Responses

 1. Medjusobno povezivanje opština na ovom prostoru Republike Srbije biće uslov da se konkurentnije nastupi na domaćem i medjunarodnom tržištu poljoprivrednih proizvoda. U tom povezivanju opština Svrljig može da bude od najveće koristi kada se budu koristili potencijali ljudi i materijalnih sredstava koji su u USS. Predlažem čelnicima USS da se okrenu svojim odborima po opštinama ovog dela Srbije i da tamo traže svoje partnere u poljoprivrednoj delatnosti. Povezati lični interes i političku organizaciju koja je nosilac vlasti na opštini Svrljig doprineće i individualnom proizvodjaču a i ova opština će imati dobit. Ima mnogo prostora za rad ali treba zasukati rukave i to obaviti!!!. Živeo Svrljig!!!.

 2. Prvo neka lokalni poljoprivrednici osvoje “domaće” tržište tj. lokalni pijac četvrtkom. Pa tek onda da govorimo o međunarodnom tržištu i avionima i kamionima.

  1. Poštovani DFilipovic, potpuno se slažem s vašim stavom. Na lokalnom pijacu se vidi kakvi su pojedinačni potencijali naših poljoprivrednika. Taj četvrtak je pokazatelj, pa se sve vidi na tom mestu i u to vreme. Pozivam da se tada, na toj pijaci, nadju svi čelnici opštine i zemljoradničke zadruge, kako bi sagledali stanje i perspektive domaćeg tržišta. Sada se menjaju uslovi dolaska poljoprivrednika iz sela jer se poboljšava saobraćajna infrastruktura. Otvaraju se druga pitanja plasmana poljoprivrednih proizvoda ka većim urbanim sredinama, tamošnjim pijacama. U svakom slučaju ovo je odlično otvaranje pravih pitanja. Živeo Svrljig!

   1. To jeste najbolji pokazatelj stanja u lokalnoj poljoprivredi. Meso, mleko, jaja, povrće, voće… sve se dovozi iz drugih opština a to znači i da novac Svrljižana ne ostaje lokalnim proizvođačima nego ide drugima.
    Zato onaj ko je proteklih godina bio zadužen za razvoj poljoprivrede u Svrljigu, treba da bude smenjen. Nije dobro radio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *