TIMACUM MAIUS
Broj pregleda

Završena ovogodišnja arheološka istraživanja

U petak, 2. oktobra, završena su ovogodišnja arheološka istraživanja na lokalitetu “Timacum maius“ kod sela Niševca.

nalaziste-TIMACUM-MAIUS

Tim povodom, arheološku ekipu obišla je predsednica opštine Svrljig kako bi sa njima porazgovarala o najnovijim otkrićima.

O otkrićima na lokalitetu govorili su i prof. dr Vladimir P. Petrović, kao i dr Vojsilav Filipović koji deset godina unazad intenzivno istražuju “Timacum Maius“ kod Niševca, nedaleko od Svrljiga.

Sledeći korak je izgradnja muzeja, u kojem bi bilo smešteno sve ono što je pronađeno godinama unazad, a pored Muzeja Svrljig bi dobio i Mikroarheološki park što bi značajno uticalo na razvoj turizma.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

1 Komentara

  • Dobra je predsednica Jelena jer je obišla istraživače i sam lokalitet. Bilo bi dobro da se okrene svojim resursima u opštini i USS pa da se napravi tim koji će krenuti u kampanju za prikupljanje finansijskih sredstava iz svrljišne dijaspore za izgradnju Muzeja i Mikroarheološkog parka u Svrljigu. Sama predsednica Jelena to ne može kvalitetno da uradi, ali zato se mogu radno angažovati prvenstveno mladi iz omladine USS, ali i svi ostali mladi sa teritorije opštine Svrljig.Oni bi svojim radom, ali i znanjem i veštinama doprineli da se dosegne no svakog ko je rodjen na teritoriji opštine Svrljig a sada živi i radi van teritorije ove opštine. Svi oni mogu da nadju smisao pomoći u gradnji tog Muzeja jer bi se njihova imena kao donatora stavila na tablu koja bi se okačila na neko adekvatno mesto unutar tog Muzeja. Sve može kada se hoće, a evo ja ovim napisom dajem inicijalnu ideju da se i svrljiška dijaspora nadje na listi zahvalnica koje će potpisati predsednica Jelena, pre dodela na svečanom otvaranju Muzeja i Mikroarheološkog parka u Svrljigu. Živeo Svrljig!!!.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *