Search
Close this search box.
RAZVOJ TURIZMA
Broj pregleda

Izgradnja Muzeja i Mikroarheološkog parka u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

Sinoć je u Centru za kulturu u Svrljigu održana promocija novih rezultata arheoloških istraživanja na lokalitetu ”Timacum Maius”.

Timacum

O značajnoj naučnoj monografiji govorili su rukovodilac Muzejske zbirke Slaviša Milivojević, prof. dr Vladimir P Petrović i dr Vojislav Filipović.

Mali broj zainteresovanih Svrljižana mogao je čuti najnovije informacije trenutnog istraživanja, ali i da se upozna sa mogućom izgradnjom najsavremenijeg muzeja u Srbiji, koji bi trebao biti smešten u užem centru Svrljiga.

Takođe, bilo je reči i o Mikroarheološkom parku koji bi trebao raditi u sastavu Muzeja.

Inače, istraživanja na području Svrljiga traju već deset godina, a izvodi ih Balkanološki institut SANU i Centra za turizam, kulturu i sport iz Svrljiga u saradnji sa Institutom Ausonius, Univerziteta Bordeaux III iz Francuske.

Prezentaciji dosadašnjih istraživanja prisustvovala je i predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

2 Responses

  1. Žalosno je to što je bilo malo slušalaca, a još je žalosnije to što su nedostajali svi oni mladi članovi USS koji su trebali steći znanja koja im mogu otvoriti poslove koje sada nemaju. Govorim o mogućnostima koje već vidim u Svrljigu, prateći šta se sve dešava na najznačajnijim manifestacijama, ali i o potencijalnim saradnjama sa partnerima iz Francuske (Bordo). Ovakvi skupavi izgledaju monotoni samo onima koji nemaju kapacitete kreativnog stvaralaštva, ali oni koji su već pokazali da su kreativne duše, mogu dobiti na ovakvim skupovima pregršt informacija za nove inspiracije za poslove u oblastima koje i nisu razvijene u Svrljigu. Živeo Svrljig!!!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Fudbalski klub “Svrljig” završio takmičenje na 6. mestu tabele Zona Centar

Srećna slava

Obeležen Spasovdan u manastiru Vaznesenje Gospodnje u selu Labukovo

Miletić čestitao Spasovdan

Srećna slava

DANAS JE SPASOVDAN I CRVENO SLOVO

Vreme

RHMZ upalio crveni alarm

Sport

Počinju pripreme za 67. Vidovdanski turnir u malom fudbalu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano