SARADNJA SA ITALIJANIMA
Broj pregleda

Budućnost ekonomskog napretka u plasteničkoj proizvodnji

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović i predstavnik italijanske firme „Ponti natura“ Ivan Barćela u sredu, 16. septembra, potpisali su Pismo o namerama o saradnji u oblasti plasteničke proizvodnje.

plastenicka

Potencijalni investitori iz firme „Ponti natura“ bave se plasteničkom proizvodnjom i vezani su za poljoprivredu, zbog toga im je i interesantan naš kraj, imajući u obzir koliko opština Svrljig ulaže u razvoj poljoprivrede, istakla je predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

Ideja je da se roba iz plastenika izvozi ka zemljama Evrope, a najveći deo ići će prema Rusiji.

Marko Mladenović direktor ZZ ”Svrljižanka” ističe da je ovo prvi korak ka unapređenju poljoprivrede u regionu, a konkretno u opštini Svrljig i to uz pomoć fondova Evropske unije i drugih dostupnih fondova.

Inače, predstavnici ove firme ove godine potpisali su i Protokol o saradnji sa Lovačkim udruženjem „dr Milenko Hadžić“ iz Svrljiga, kada su i ostvarili prvi kontakt sa predstavnicima lokalne samouprave.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

3 Komentara

  • Da li će ta budućnost postati stvarnost? Ili se cela priča završava pismom o namerama.

  • gospodine Filipovicu… pa kakve su to insinuacije ?
    naravno da ce postati stvarnost !
    zar nije malo sto je uradjena solarna elektrana najvece povrsine u jugoistocnoj evropi, postavljeno hiljade vetrogeneratora, italijani uzivaju u mesu svrljiske ovce iz naseg mnogostruko uvecanog stocnog fonda a pet hiljade (5.000) novozaposlenih radnika svakog jutra srecni odlaze na posao..?
    naravno da ce i ovi plastenici postati stvarnost i mislim da nema razloga da neko od nas ili vas u to sumnja.
    ziveo svrljig, grad sa beskonacno dobrih ideja…

  • Činjenica je da u 2015-toj godini po pitanju zapošljavanja nije urađeno ništa. Ako ne računamo nekoliko ljudi koji su mesec dana radili na bazenu. Ili ta tema nikoga od odgovornih ne zanima – smatraju da nije važno, ili ne znaju šta da rade.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *