GAMZIGRAD 2015

Bogata likovna aktivnost svrljiškog slikara

Broj pregleda

Akademski slikar Miljan Milenković je ovog leta imao bogatu likovnu aktivnost kao učesnik likovnih kolonija u Ribarskoj Banji, Lipovcu i Svrljigu, ali posebno izdvaja učešće na koloniji “Gamzigrad 2015“ u Gamzigradskoj banji, a održava se pod pokroviteljstvom Centra za kulturu i turizam Zaječar od 20. do 30. avgusta.

miljan slikar

Ova međunarodna likovna manifestacija svake godine okuplja najznačajnije slikare, fotografe i književnike iz zemlje i regiona. Izdvaja se i bogatstvom programa koji je podrazumeva i posetu Antika festu u Feliks Romulijani.

To je kolonija koja zaslužuje sve pohvale za organizaciju, ali i za umetnički kvalitet. Sam ambijent u kojem se stvaralo, blizina arheološkog nalazišta Feliks Romulijane su inspirativno uticali na stvaralačku delatnost svih umetnika – posebno je istakao naš akademski slikar.

Miljan Milenković je do sada je učestvovao na oko dvadesetak likovnih manifestacija u zemlji i inostranstvu, darujući domaćinima značajna umetnička dela i stičući bogato umetničko iskustvo u susretima sa kolegama i u estetskom oblikovanju novih motiva i utisaka.

Zorica Branković Basarić

Pročitajte i

Miljan Milenković, foto: M. Stojadinović, Svrljiške novine

Svaki umetnik ima svoju ličnu poetiku

Rođen u Svrljigu 15. 2. 1979. godine. Srednju umetničku školu završio u Nišu 1996. godine. Fakultet likovnih umetnosti, odsek slikarstvo, završio je na Fakultetu umetnosti

Otvorena 16. Likovna kolonija ,,Ars Timacum“

Juče je u sali Biblioteke ,,Gordana Todorović“ zvanično otvorena 16. Likovna kolonija ,,Ars Timacum“.  Ovogodišnju Likovnu koloniju svečano je otvorio direktor Centra za turizam, kulturu

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *