KNJIŽEVNOST

Milica Milenković na „45. Ratkovićevim večerima poezije“ u Crnoj Gori

Broj pregleda

Naša poznata književnica, Milica Milenković, učestvovala je kao finalista na „45. Ratkovićevim večerima poezije“ u Bijelom Polju od 3. do 5. septembra 2015. godine.

Milica-Milenkovic-Svrljig

Do sada se čitalačkoj publici predstavila romanom „Homunculi“ i zbirkama pesama „Manje od dlana“ i „Via Militaris, Via Dolorosa“, te mnogobrojnim književnim kritikama objavljenim u časopisima u zemlji i regionu.

Među deset finalista starosti do 27. godina, pesnikinja Milica Milenković skrenula je pažnju i interesovanje žirija i publike rukopisom poezije „Minut tišine“, osobenim poetskim i jezičkim stilom koji odlikuje njenu poeziju.

Književnica je istakla da ovaj festival ima veliki značaj za afirmisanje mladih pesnika, a njoj predstavlja kontinuitet učešća na festivalima ove vrste gde je prethodnih godina dobijala prve nagrade, od kojih izdvaja najznačajnije sa „Festivala poezije mladih“ u Vrbasu i „Festivala kulture mladih Srbije“ u Knjaževcu.

Pročitajte i

Miljan Milenković, foto: M. Stojadinović, Svrljiške novine

Svaki umetnik ima svoju ličnu poetiku

Rođen u Svrljigu 15. 2. 1979. godine. Srednju umetničku školu završio u Nišu 1996. godine. Fakultet likovnih umetnosti, odsek slikarstvo, završio je na Fakultetu umetnosti

Predstava ,,Zemlja dembelija'', foto: M. Miladinović

CTKS: Predstava ,,Zemlja dembelija“

Svrljiški osnovnci, učenici od prvog do četvrtog razreda, imali su priliku da uživaju u predstavi beogradskog amaterskog pozorišta ,,Zemlja dembelija“ koja je prikazana u ponedeljak

1 Komentar

  • Talentovana i divna osoba.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *