Svrljiške novine

VASE ALBANCA
Broj pregleda

Predsednica opštine obišla radove na izgradnji trotoara

Podeli sa prijateljima:

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, njen pomoćnik Marko Mladenović, direktor JKSP ”Svrljig” Igor Davidović i narodni poslanik Milija Miletić obišli su radove na izgradnji trotoara u ulici Vase Albanca.

0001,20

Protekle nedelje kompletno smo asfaltirali ulicu Vase Albanca, a već danas radimo na uređenju i izgradnji trotoara. Trotoari će biti u dužini ulice, odnosno 1,5 km, istakla je predsednica opštine Jelena Trifunović, podsećajući da su radovi na rekonstrukciji ovih trotoara započeti prošle godine.

Trifunovićeva je poručila da će se, odmah po završetku trotoara na ovoj deonici, radne mašine preseliti u Hadžićevoj ulici.

Narodni poslanik Milija Miletić ističe da je na prvom mestu bezbedno odvijanje saobraćaja i bezbednost pešaka u ovom delu Svrljiga.

trotost

Miletić je najavio da će u narednom periodu opština Svrljig imati veće mogućnosti da obezbedi dodatna sredstva iz raznih ministarstava, kako bi se unapredila i poboljšala infrastrukturna slika svrljiške opštine.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Zdravlje na prvom mestu

Briga o zdravlju: Preventivni pregledi u Domu zdravlja Svrljig!

Sport

KK “Svrljig” u akciji: Duel sa “Academy” u Leskovcu

Pomoć Vojske Srbije

SVRLJIG: Stigla vojna vozila visoke prohodnosti za prevoz interventnih ekipa EPS-a

Politika

USS KONVENCIJA: Miletić uputio kritike zbog nedostatka struje u selima

Šestonedeljni

Danas počeo Božićni post

Politika

Predsednica Srpske stranke Zavetnici posetila Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

SERVISNA INFORMACIJA

Bez vode ulica Vase Albanca sa svim pripadajućim ulicama

Obaveštenje

SERVISNA INFORMACIJA: Ulica Vase Albanca od 10h bez vode

Info

SERVISNA INFORMACIJA: Ulica Vase Albanca bez vode od 10h

Bilo je redno...

Postavljene nove kante za smeće duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

Kreće izgradnja

Omladinska dobija nove trotoare

Krajnje je vreme...

Neko mora što pre da reaguje zbog prebrze vožnje u ulici Vase Albanca

Zanimljivo

Iz Gugl mape obrisan deo ulice Vase Albanca (FOTO+MAPA)

Radar jedino rešenje?

I dalje ne postoji rešenje za bahate vozače u ulici Vase Albanca?

2 Responses

  1. Sredjivanjem ulice i trotoara stvoreni su uslovi da se privatni vlasnici nekretnina u toj ulici angažuju na uredjenju svojih životnih i radnih prostorija. Posebno ističem značaj ovih infrastrukturnih radova na ovim ulicama, jer će se time stvoriti uslovi da se tu uredi privatna imovina i time dodje do rasta njene cene. Netreba zaboraviti da se sada postavlja pitanje gde se i kako koristi potojeći m2 u ovoj opštini, sa saznanjem da su stvoreni uslovi za razvoj privatnog preduzetništva kada su u pitanju smeštajni kapaciteti. Ima se zasukati rukavi i podržati mobom svako ko ima da sredi svoj deo uz trotoar, pa da se vidi koliko je ostalo od solidarnosti za naš Svrljig. Tu se prvenstveno misli na USS i njegov podmladak, jer oni su motorna snaga ove opštine – ne može svugde da bude Milija Miletić. Ima valjda i nekog drugog ko tu može da povuče ovaj zamajac razvoja opštine Svrljig. Sa druge strane, videće se kako i oni iz opozicije imaju medjusobno poverenje i solidarnost pa da urede svoje prostore i pokažu da nije samo USS dobar domaćin na svojem terenu. Infrastruktura je uredjena pa neka pokaže svako od političkih stranaka/partija, koje deluju u Svrljigu, koliko mogu konkretno da urede prostor kojim oni gazduju. Sada će se videti kolika je unutarpartijska solidarnost i time će se videti i kolike su realne šanse da narodu budu vodje u bolji život. Živeo Svrljig!!!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *