ŽETVA 2015
Broj pregleda

Narodni poslanik obišao žetvene radove u Svrljigu

Narodni poslanik Milija Miletić i pomoćnik predsednice opštine Svrljig Marko Mladenović, obišli su sredinom prošle nedelje žetvene radove u svrljiškom kraju.

Zetva-u-Svrljiskom-kraju

Žito je malo sitnije i žetva je podbacila oko 40 odsto, za razliku od proteklih godina.

Pomoćnik predsednice opštine Svrljig Marko Mladenović ističe da će plan razvoja zemljoradničke zadruge u narednom periodu biti pomoć zemljoradnicima i poljoprivrednim proizvođačima kroz savetodavne pomoći, agrotehničke mere, ukrupnjavanjem poseda, a kroz kooperaciju uštediće se sredstava a prihodi i prinosi će biti znatno veći.

Žetva je završena u petak, 24. jula u svrljiškom kraju.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

1 Komentara

  • Lepo je ovo što smo čuli o razvoju zemljoradničke zadruge u Svrljigu, od Marka Mladenovića. Pošto je žetva iza nas bilo bi lepo od Svrljiških novina kada bi napravila intervju sa Markom o čitavom dosadašnjem kretanju razvoja zadrugarstva u Svrljigu, pošto je on bio na čelu projekta od početka, ali i u svetlu predstojećeg 10-tog okupljanja Belmužijade, koja je manifestacija koja podstiče vanpansionsku potrošnju poljoprivrednih proizvoda iz ove opštine. Kao što vidite, moje usmerenje je ka prihodnoj strani naših poljoprivrednika kroz realizaciju njihovih proizvoda na manifestacijama koje se održavaju širom opštine Svrljig. Povećanje prihoda poljoprivrednih proizvodjača, zadrugara, kao lajt motiv intervjua sa Markom Mladenovićem. Živeo Svrljig!!!

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *