BRUKA

Komisija sprečena da proceni štetu u Prekonogi

Broj pregleda

Na osnovu Rešenja Opštinskog veća Opštine Svrljig broj 38-19/2015 kojim je formirana Komisija za utvrđivanje i procenu štete na objektima i poljoprivrednim usevima i zasadima nastale usled elementarne nepogode na području sela Prekonoga, komisija je izašla na teren i naišla na nerazumevanje i neadekvatnu saradnju pojedinih meštana.

nevreme

Podaci o šteti su preuveličavani, u nekim domaćinstvima članovima Komisije nije omogućeno da izvrše realnu procenu štete, što je u velikoj meri otežavalo rad članovima Komisije.

Opština Svrljig najoštrije osuđuje vandalsko ponašanje pojedinaca i oni će biti prijavljeni nadležnim organima. Pozivaju se oštećeni da zahteve za izlazak Komisije podnesu šefu mesne kancelarije u Prekonogi ili lično u Opštinskoj upravi u Svrljigu do četvrtka, 30. jula. 2015. godine.

Pozivaju se i članovi Saveta mesne zajednice da se aktivno uključe i pomognu rad Komisije.

Bez obzira na sve gore pomenute stvari, Komisija je u okviru mogućnosti i stanja na terenu, sačiniti izveštaj, te će isti biti poslat nadležnim republičkim organima sa zahtevom nadoknadu štete.

Takođe, Opština Svrljig će u skladu sa svojim ovlašćenjima i nadležnostima, izaći u susret oštećenim domaćinstvima i izvršiti sanaciju štete.

Pročitajte i

Voda, ilustracija, foto: M.M.

Važno obaveštenje za meštane Prekonoge!

Selo Prekonoga ostaće bez vode 28.10.2021. godine zbog intervencije na vodovodnoj mreži, saopšteno je portalu ,,Svrljiške novine“ iz Javnog komunalnog stambenog preduzeća ,,Svrljig“ Svrljig.  Planirane

Prekonoga dobila vodu

Nezvanično smo saznali da je u toku dana Prekonoga dobila vodu, ali da će tokom noći zbog preopterećenja mreže voda ponovo biti isključena i puštena

1 Komentar

  • U komisiju da se pozovu bar dva starija stanovnika sela Prekonoge koji poznaju teren i koji mogu da pomognu komisiji da precizno procene stetu, uz pratnju policije.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.