Search
Close this search box.
BRUKA
Broj pregleda

Komisija sprečena da proceni štetu u Prekonogi

Podeli sa prijateljima:

Na osnovu Rešenja Opštinskog veća Opštine Svrljig broj 38-19/2015 kojim je formirana Komisija za utvrđivanje i procenu štete na objektima i poljoprivrednim usevima i zasadima nastale usled elementarne nepogode na području sela Prekonoga, komisija je izašla na teren i naišla na nerazumevanje i neadekvatnu saradnju pojedinih meštana.

nevreme

Podaci o šteti su preuveličavani, u nekim domaćinstvima članovima Komisije nije omogućeno da izvrše realnu procenu štete, što je u velikoj meri otežavalo rad članovima Komisije.

Opština Svrljig najoštrije osuđuje vandalsko ponašanje pojedinaca i oni će biti prijavljeni nadležnim organima. Pozivaju se oštećeni da zahteve za izlazak Komisije podnesu šefu mesne kancelarije u Prekonogi ili lično u Opštinskoj upravi u Svrljigu do četvrtka, 30. jula. 2015. godine.

Pozivaju se i članovi Saveta mesne zajednice da se aktivno uključe i pomognu rad Komisije.

Bez obzira na sve gore pomenute stvari, Komisija je u okviru mogućnosti i stanja na terenu, sačiniti izveštaj, te će isti biti poslat nadležnim republičkim organima sa zahtevom nadoknadu štete.

Takođe, Opština Svrljig će u skladu sa svojim ovlašćenjima i nadležnostima, izaći u susret oštećenim domaćinstvima i izvršiti sanaciju štete.

Jedan komentar

  1. U komisiju da se pozovu bar dva starija stanovnika sela Prekonoge koji poznaju teren i koji mogu da pomognu komisiji da precizno procene stetu, uz pratnju policije.

Ekstra testera komerc

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svrljiske novine predstavljaju

Pravoslavni crkveni kalendar

Ministar

Đerlek obišao ulicu Petra Miloševića u kojoj je rekonstruisana vodovodna mreža

Završeni radovi

Ministar Edin Đerlek danas u poseti Svrljigu povodom rekonstrukcije vodovodne mreže

Radno

Uređenje kanala i propusta prema Drajincu

Ogroman skup podrške

Ogroman skup podrške Ujedinjenoj seljačkoj stranci povodom 24 godine od osnivanja

Politika

Veliki skup Ujedinjene seljačke stranke u Narodnom pozorištu

PU ,,Poletarac'' Svrljig
Ekstra testera komerc

Povezano