BRUKA
Broj pregleda

Komisija sprečena da proceni štetu u Prekonogi

Na osnovu Rešenja Opštinskog veća Opštine Svrljig broj 38-19/2015 kojim je formirana Komisija za utvrđivanje i procenu štete na objektima i poljoprivrednim usevima i zasadima nastale usled elementarne nepogode na području sela Prekonoga, komisija je izašla na teren i naišla na nerazumevanje i neadekvatnu saradnju pojedinih meštana.

nevreme

Podaci o šteti su preuveličavani, u nekim domaćinstvima članovima Komisije nije omogućeno da izvrše realnu procenu štete, što je u velikoj meri otežavalo rad članovima Komisije.

Opština Svrljig najoštrije osuđuje vandalsko ponašanje pojedinaca i oni će biti prijavljeni nadležnim organima. Pozivaju se oštećeni da zahteve za izlazak Komisije podnesu šefu mesne kancelarije u Prekonogi ili lično u Opštinskoj upravi u Svrljigu do četvrtka, 30. jula. 2015. godine.

Pozivaju se i članovi Saveta mesne zajednice da se aktivno uključe i pomognu rad Komisije.

Bez obzira na sve gore pomenute stvari, Komisija je u okviru mogućnosti i stanja na terenu, sačiniti izveštaj, te će isti biti poslat nadležnim republičkim organima sa zahtevom nadoknadu štete.

Takođe, Opština Svrljig će u skladu sa svojim ovlašćenjima i nadležnostima, izaći u susret oštećenim domaćinstvima i izvršiti sanaciju štete.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • U komisiju da se pozovu bar dva starija stanovnika sela Prekonoge koji poznaju teren i koji mogu da pomognu komisiji da precizno procene stetu, uz pratnju policije.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *