Search
Close this search box.
KOD NIŠEVCA
Broj pregleda

Pomor riba u Svrljiškom Timoku

Podeli sa prijateljima:

Kod sela Niševca, u blizini Svrljiga, u reci ”Svrljiški Timok” ponovo se dogodio pomor riba. Meštani su ogorčeni jer smatraju da neko to namerno čini.

Svrljiški Timok 12.07.2015.
Svrljiški Timok 12.07.2015.g.

Promovišemo zdravu okolinu, turizam, regatu, a sa druge strane imamo pomor riba, nezdravu okolinu i to zbog pojedinaca, kažu nezadovoljni meštani.

mrlja

Povodom ovog nemilog događaja obratio se i narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić.

Milija-MileticOpština Svrljig ima zaista ozbiljan problem sa zagađenjem Svrljiškog Timoka, pogotovu u delu prema selu Niševac. Ovih dana zapažen je pomor riba, što je dodatno uznemirilo građane opštine i žitelje svrljiških sela kroz kojih protiče Svrljiški Timok. S toga od nadležnih tražim da što pre pokrenu istragu i protiv počinioca podnesu određene prijave, u skladu sa zakonom. Imajući u vidu da se opština Svrljig bori za razvoj turizma i zaštitu životne sredine, ovaj pomor riba ne bi smeo ni da se pomisli, a kamo li da se dogodi kod nas. Iskoristiću svoj autoritet i ovaj problem preneću u Skupštini Srbije, resornim ministarstvima i inspektoratima kako bi se počinioc što pre pronašao i sankcionisao. Takođe, zahtevaću da u buduće svako ko ne brine o zažiti životne sredine bude strogo kažnjen, jer naš zadatak je da našoj deci i deci njihove dece ostavimo ekološki čistu opštinu i okolinu.

OPŠTINA SVRLJIG ČINI SVE DA OČUVA PRIRODU

Naime, opština Svrljig je u proteklom periodu sačinila projekat za postavljanje filterskog postrojenja na Svrljiškom Timoku koji će znatno uticati na očuvanju životne sredine, filtriranjem vode. Vredno je spomenuti da takvo postrojenje još uvek nemaju ni veći gradovi poput Beograda i Niša.

3 Komentara

  1. Sve što je opština Svrljig uradila je “čiščenje” korita reke tj. posekli su sve drveće i potpuno uništili obalu, što je poremetilo rečni ekosistem. Treba naći ljude koji se bar malo razumeju u ekologiju i predati im brigu o reci i šumama, pa onda pričati o Svrljigu kao opštini koja brine o životnoj sredini.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano