OBAVEŠTENJE

„Belmužijada“ 31. jul, 1 i 2. avgusta

Broj pregleda

Ove godine 31. jula, 1 i 2. avgusta 2015. godine biće održana deseta kulturno turistička privredna manifestacija „Belmužijada“ u Svrljigu.

belmuzijada

Za takmičenje u pravljenju belmuža možete se prijaviti kod Vlade Krstića na telefon 064/8509939 ili na telefon 018/821018.

Za takmičenje u pastirskim sportskim disciplinama možete se prijaviti kod Tomislava Vasića na telefon 064/2622003. Za ovo takmičenje rok za prijavu je 29.jul kada će se obaviti i žreb u sali skupštine opštine Svrljig.

Za takmičenje u izboru najlepšeg štanda domaće radinosti i hrane možete se prijaviti kod Jelene Trifunović na telefon 062/8005713.

Za izbor najlepše pastirice od možete se prijaviti kod Nataše Ivkković na telefon 062/8019342.

Rok za prijave je od 22. juna do 25. jula 2015. godine.

Za sve bliže informacije možete pozvati na telefon 018/821018.

Organizacioni odbor „Belmužijade“

Pročitajte i

Takmičenje, foto: M.M.

Koncertom Cece završena 15. Belmužijada

Velikim koncertom Svetlane Cece Ražnatović pred mnogobrojnom publikom iz svih krajeva Srbije ali i regiona, završena je 15. Belmužijada u Svrljigu.  Podelom nagrada najboljim učesnicima u

Otvorena 15. Belmužijada, foto: Svrljiške novine

Otvorena 15. Belmužijada

Juče je zvanično otvorena 15. Belmužijada u Svrljigu. Privredno-turistička i kulturna manifestacija ove godine održaće se po 15-ti put, a pored prve finalne večeri u spravljanju

Foto: RTRS, preuzeto: YT kanal Svetlana Ceca Ražnatović

Ceca Ražnatović na 15. Belmužijadi u Svrljigu

Ovogodišnja 15. Belmužijada biće održana prve nedelje u avgustu, odnosno 6, 7. i 8. avgusta. Po običaju Belmužijadu će otvoriti tradicionalni Sabor gajdaša balkanskih zemalja, a nastupiće bendovi Topli maj

2 Komentar

  • osim amadeusa ko gostuje i gde ce se odrzavati belmuzijada.P0ozdrav Ivan beograd

  • Ovogodišnju jubilarnu Belmužijadu napravite tako da se sjati u Svrljig u ta tri dana bar 100.000 gostiju. Ne računam na domaći živalj, na njihove rodjake koji će tada biti u Svrljigu, već ciljam na one znatiželjne da vide i čuju šta je to belmuž, janijada i sve ono što ima ovaj kraj da ponudi za dobro raspolženje. Nadam se da će upravi opštine uspeti da slovenački pobratimi iz opštine Šentjernej, imaju svoj promotivni štand sva tri dana, a da će njihova delegacija bar nedelju dana biti na obilasku svih naselja svrljiške opštine. Naravno da se očekuje velika poseta iz prijateljskih opština iz Bugarske, da će njihovo mlado biti na koncertu Amadeus benda, a staro na folklornim i gastronomskim manifestacijama. Ima dosta vremena da se sa svim ljudskim i materijalnim resursima USS i opštinske uprave napravi dolazak 100.000 gostiju u ta tri dana. Pozivam sve da se maksimalno organizuju i naprave do sada najbolju Belmužijadu. Bilo bi dobro da narodni poslanik Milija Miletić pozove ponaosob svakog od svojih 249 narodnih poslanika da bude njegov gost u Svrljigu, za vreme ovogodišnje Belmužijade. Nije bitno ko je iz koje partine/stranke već je bitno da što je veći broj poslanika bude na ovogodišnjoj Belmužijadi. Naravno da se od g-dina Miletića očekuje da svakoj ponaosob ambasadi u Beogradu pošalje pozivnicu da njihovi predstavnici obidju Svrljig u dane Belmužijade i upoznaju se sa potencijalima ove opštine ali i uživaju u gastronomskim specijalitetima ovoga kraja. Sve to i mnogo toga drugog treba uraditi pa ćete videti koliko će biti prihoda od vanpansionske potrošnje za ta tri dana u Svrljigu i drugim naseljima ove opštine. Živeo Svrljig!!!

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *