Search
Close this search box.
OBAVEŠTENJE
Broj pregleda

„Belmužijada“ 31. jul, 1 i 2. avgusta

Podeli sa prijateljima:

Ove godine 31. jula, 1 i 2. avgusta 2015. godine biće održana deseta kulturno turistička privredna manifestacija „Belmužijada“ u Svrljigu.

belmuzijada

Za takmičenje u pravljenju belmuža možete se prijaviti kod Vlade Krstića na telefon 064/8509939 ili na telefon 018/821018.

Za takmičenje u pastirskim sportskim disciplinama možete se prijaviti kod Tomislava Vasića na telefon 064/2622003. Za ovo takmičenje rok za prijavu je 29.jul kada će se obaviti i žreb u sali skupštine opštine Svrljig.

Za takmičenje u izboru najlepšeg štanda domaće radinosti i hrane možete se prijaviti kod Jelene Trifunović na telefon 062/8005713.

Za izbor najlepše pastirice od možete se prijaviti kod Nataše Ivkković na telefon 062/8019342.

Rok za prijave je od 22. juna do 25. jula 2015. godine.

Za sve bliže informacije možete pozvati na telefon 018/821018.

Organizacioni odbor „Belmužijade“

2 Komentara

  1. Ovogodišnju jubilarnu Belmužijadu napravite tako da se sjati u Svrljig u ta tri dana bar 100.000 gostiju. Ne računam na domaći živalj, na njihove rodjake koji će tada biti u Svrljigu, već ciljam na one znatiželjne da vide i čuju šta je to belmuž, janijada i sve ono što ima ovaj kraj da ponudi za dobro raspolženje. Nadam se da će upravi opštine uspeti da slovenački pobratimi iz opštine Šentjernej, imaju svoj promotivni štand sva tri dana, a da će njihova delegacija bar nedelju dana biti na obilasku svih naselja svrljiške opštine. Naravno da se očekuje velika poseta iz prijateljskih opština iz Bugarske, da će njihovo mlado biti na koncertu Amadeus benda, a staro na folklornim i gastronomskim manifestacijama. Ima dosta vremena da se sa svim ljudskim i materijalnim resursima USS i opštinske uprave napravi dolazak 100.000 gostiju u ta tri dana. Pozivam sve da se maksimalno organizuju i naprave do sada najbolju Belmužijadu. Bilo bi dobro da narodni poslanik Milija Miletić pozove ponaosob svakog od svojih 249 narodnih poslanika da bude njegov gost u Svrljigu, za vreme ovogodišnje Belmužijade. Nije bitno ko je iz koje partine/stranke već je bitno da što je veći broj poslanika bude na ovogodišnjoj Belmužijadi. Naravno da se od g-dina Miletića očekuje da svakoj ponaosob ambasadi u Beogradu pošalje pozivnicu da njihovi predstavnici obidju Svrljig u dane Belmužijade i upoznaju se sa potencijalima ove opštine ali i uživaju u gastronomskim specijalitetima ovoga kraja. Sve to i mnogo toga drugog treba uraditi pa ćete videti koliko će biti prihoda od vanpansionske potrošnje za ta tri dana u Svrljigu i drugim naseljima ove opštine. Živeo Svrljig!!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano