14. JUN SVETSKI DAN DAVALACA KRVI

Opština Svrljig četvrta u Srbiji po broju davalaca krvi

Ukupan broj pregleda:

Svakog 14. juna širom sveta se održavaju aktivnosti koje imaju za zadatak zahvalnost svim ljudima dobre volje koji daju deo sebe za spas drugih. 14. jun se slavi u čast rođendana Karla Landštajnera koji je otkrio ABO krvno grupni sistem.

davaoci

Tim povodom u petak, 12. juna, narodni poslanik Milija Miletić, predsednik SO Svrljig Nebojša Antonijević i zamenik predsednice opštine Dragan Petrović čestitali su davaocima krvi iz svrljiške opštine “Svetski dan davalaca krvi“.

Zahvaljujem svima vama koji dajete svoju krv kako bi ste učinili dobro delo i spasili mnoge živote. Čast mi je što sam iz Svrljiga koji je četvrti u Srbiji po procentu davaoca krvi u odnosu na broj stanovnika, rekao je Miletić.

Davaoci-krvi

Prisutnim davaocima predsednik SO Svrljig Nebojša Antonijević, u znaku pažnje, podelio je prigodne poklone.

1 Komentar

  • Predlažem g-dinu Miliji Miletiću da sledeće godine 14. jun kao Dan davalaca krvi obeleži otkrivanjem bareljefa sa likom Karla Landštajnera, na Domu zdravlja u Svrljigu. Takodje bi bilo dobro da se pozovu davaoci krvi iz opštinskih odbora USS van Svrljiga i da ih on kao predsednik ugosti ali i organizuje druženje sa domaćim davaocima i pored svega toga pokažu, kao dobri domaćini sve ono što je Svrljigu donela vladavina USS. Živeo Svrljig!!!.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *