14. JUN SVETSKI DAN DAVALACA KRVI
Broj pregleda

Opština Svrljig četvrta u Srbiji po broju davalaca krvi

Svakog 14. juna širom sveta se održavaju aktivnosti koje imaju za zadatak zahvalnost svim ljudima dobre volje koji daju deo sebe za spas drugih. 14. jun se slavi u čast rođendana Karla Landštajnera koji je otkrio ABO krvno grupni sistem.

davaoci

Tim povodom u petak, 12. juna, narodni poslanik Milija Miletić, predsednik SO Svrljig Nebojša Antonijević i zamenik predsednice opštine Dragan Petrović čestitali su davaocima krvi iz svrljiške opštine ”Svetski dan davalaca krvi”.

Zahvaljujem svima vama koji dajete svoju krv kako bi ste učinili dobro delo i spasili mnoge živote. Čast mi je što sam iz Svrljiga koji je četvrti u Srbiji po procentu davaoca krvi u odnosu na broj stanovnika, rekao je Miletić.

Davaoci-krvi

Prisutnim davaocima predsednik SO Svrljig Nebojša Antonijević, u znaku pažnje, podelio je prigodne poklone.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

1 Komentara

  • Predlažem g-dinu Miliji Miletiću da sledeće godine 14. jun kao Dan davalaca krvi obeleži otkrivanjem bareljefa sa likom Karla Landštajnera, na Domu zdravlja u Svrljigu. Takodje bi bilo dobro da se pozovu davaoci krvi iz opštinskih odbora USS van Svrljiga i da ih on kao predsednik ugosti ali i organizuje druženje sa domaćim davaocima i pored svega toga pokažu, kao dobri domaćini sve ono što je Svrljigu donela vladavina USS. Živeo Svrljig!!!.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *