Search
Close this search box.
175.000.000 EURA
Broj pregleda

IPARD fondovi za razvoj poljoprivrede

Podeli sa prijateljima:

Poljoprivreda bi u narednom periodu trebala biti motor pokretač koji će znatno uticati da na razvoj Srbije, a kako bi se šansa iskoristila proizvođačima i poljoprivrednicima je potrebna pomoć, rečeno je na jučerašnjem sastanku narodnog poslanika Milije Miletića i većnika grada Niša zaduženog za poljoprivredu Jovana Stojkovića.

razvoj-poljoprivrede

Naime, u narednih pet godina realizovaće se Program pretpristupne pomoći za ruralni razvoj 2014 – 2020 – IPARD II. ,

Kroz Program IPARD II očekuje se ostvarivanje dobrih rezultata u cilju unapređenja ruralnih područja i podizanja kapaciteta i konkurentnosti poljoprivrede, kaže narodni poslanik Milija Miletić.

Jovan Stojković gradski većnik grada Niša ističe da je saradnja između grada Niša i opštine Svrljig od velikog značaja za ovaj deo jugoistočne Srbije.

Najpre trebamo razgovarati o saradnji u pogledu stočarske proizvodnje, jer je Svrljig sa svojim potencijalom veoma pogodan za razvoj stočarstva, kaže Stojković i dodaje da sada predstoji pripremanje projekata iz oblasti kozarstva, ovčarstva i td..

Agroekonomista Ivan Tasić koji je angažovan na poslovima pri poljoprivrednoj stručnoj službi u Svrljigu kaže da je interesovanje za bavljenjem poljoprivredom u porastu što je dobar znak u pogledu pripreme projekata i konkurisanju kod pretpristupnih fondova EU.

Inače, Evropska komisija je usvojila predlog IPARD II programa Republike Srbije (korišćenje predpristupnih fondova EU za ruralni razvoj) i opredelila 175 miliona evra za njegovu realizaciju. Program bi trebalo da doprinese povećanju produktivnosti i konkurentnosti, usklađivanju sa standardima EU, prilagođavanju zahtevima domaćeg i inostranog tržišta, kao i diverzifikaciji i razvoju ekonomskih aktivnosti i poboljšanju kvaliteta života u ruralnim područjima.

2 Komentara

  1. Sada će se videti koliko je sve moje pisanje o potencijalima Marka Mladenovića i njegove Kancelarije za mlade da mogu raditi na izradi projekata bila prava stvar u pravo vreme. Svi oni mladi Svrljižani koji su se pravovremeno pokrenuli na učenje upravljanja projektnim ciklusom, po standardima EU sada su na pragu da imaju dobar posao dok je realizacije projekata podržanih ovim sredstvima programa IPARD II. Marka na sastanak sa mladima Svrljiga koji hoće da uče i rade po standardima EU, da dodju do eura za poljoprivredu, pa se odmah kreće. Nema ni dana da se izgubi, jer doživotno učenje daje najveći uspeh kada je svakodnevno i kada se materijalizuje kroz dobijene projekte iz EU fondova. Izvolite mladi Svrljižani i napravite sebi i drugima dobar život na osnovu EU fondova za poljopriverdu. Živeo Svrljig!!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano