Search
Close this search box.
NEDOVRŠEN POSAO?
Broj pregleda

Pismo žitelja Grbavča povodom mini jezera

Podeli sa prijateljima:

Pismo žitelja Grbavča upućeno redakciji ”Svrljiških novina” prenosimo vam u celosti:

Grbavce

Mole se nadležni da poprave ono što nisu završili 15. 9. 2011. godine u selu Grbavče nadomak hrama Sv. Trojice, na seoskom potoku. Nadležni su podigli mali most i obećali meštanima da će tu biti mini jezero. Kako to uvek biva obećanje nije ostvareno, napravljen je samo most i bara u kojoj raste šavar, staništa zmija i zaba. Nakon par godina uložen novac (oko osamsto hiljada dinara) otišao je niz reku, bukvalno. Prolaz vode nije kontrolisan i voda je obrušila zemlju sa jedne strane, dovoljno da meštani teško dolaze do izvora, kako neko kaže lekovite vode. Postavljena daska trenutno predstavlja jedini prelaz preko reke.  31. 05. 2015. odnosno dan kada se otvara hram i meštani nose kolač je za samo par dana. Šta će nadležni preduzeti? Ovo je dokaz kako jedna lepa i korisna zamisao može biti nestručno i nesavesno odrađena… piše u pismu koje je stiglo našoj Redakciji.

 

2 Komentara

  1. Predlog Redakciji da pošalje fotoreportera dan pre slave i usnimi sve ove prostore kako bi odgovorni urednik napravio kompariranje i pokazao koliko je uradjeno kao odgovor nadležnih na pismo gradjana. Pisao sam o pravoslavnom verskom turizmu i baš se ovo slaže sa tim pristupom da se ima šta pružiti domaćim i inostranim gostima ali na na ovakav način. Evo posla za predsednicu Jelenu i njenu ekipu iz JKP i Direkcije da pokaže i dokaže koliko mogu sredjivati osnove za vanpansionsku potrošnju. Upravo od te vanpansionske potrošnje sliće se njihova politička i materijalna snaga za sledeće izbore, a eto njih već krajem godine, na opštinskom nivou. Živeo Svrljig!!!.

  2. Pismo redakciji sam ja poslala,ali mislim da to nije vazno,vazno je da se problemi resavaju a ne samo da se o njima prica! Jer dok god cutimo ili samo o njima pricaomo oni su sve veci i veci.U ovom selu sam odrasla i pamtim ga po lepsem vremenu i po onome sto je priroda za njega uradila a ne covek.Ako se vec nesto radi i gradi,neka se odradi kako treba i kako valja.Ovo njije jedini problem Mesne zajednice Grbavce ima ih jos, jer sta god je zapoceto nije do kraja reseno…
    Hvala vam sto ste moje pismo objavili u celosti.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano