Search
Close this search box.
BOLJI DANI ZA POLJOPRIVREDU
Broj pregleda

Susret sa ministrom poljoprivrede Austrije

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik Milija Miletić na Novosadskom sajmu poljoprivrede susreo se sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Austrije Andrejom Ruperterom.

sa-ministrom-poljoprivrede-austrije

Austrija je među zemljama koje su najvažniji partner Srbije, posebno u oblasti poljoprivrede. Obim razmene roba između Srbije i Austrije je 105 miliona evra, od čega Srbija izvozi u Austriju poljoprivrednu robu u vrednosti od 70 miliona evra, a uvozi robe za 35 miliona evra.

Sa gospodinom Andrejom Ruperterom – ministrom poljoprivrede Austrije, razgovarao sam o razvoju stočarstva, merama za razvoj poljoprivrede, ali i iskoristio sam priliku da ga upoznam sa merama koje preduzima opštine Svrljig za oživljavanje sela i poljoprivrede, rekao je Miletić nakon sastanka u Novom Sadu.

Cilj je da se pospeši poljoprivreda sa akcentom na razvoj stočarstva u niškom okrugu, ali i u jugoistočnoj Srbiji gde se nalazi i opština Svrljig.

Inače, istog dana ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Srbije Snežana Bogosavljević Bošković potpisala je Memorandum o razvoju i saradnji u oblasti stočarstva sa saveznim ministrom za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Austrije Andrejom Ruperterom.

Jedan komentar

  1. Preporuka narodnom poslaniku Miliji Miletiću da posle ovakvog susreta sa austrijskim ministrom sedne sa svojima iz opštinske uprave Svrljiga i da sagleda sa kakvim sve resursima mogu da se pojave kod austrijskih partnera iz oblasti poljoprivrede, ali i seoskog turizma. Ima tu Marka i ZZ “Svrljižanka”, kao i mlade koji su prošli obuku za upravljanje projektnim ciklusom pa neka daju predloge za projekte u ovoj oblasti. Austrija je moćni lobista u evropskim fondovima i bilo bi dobro da se, što je pre moguće, krene u realizaciju razvoja partnerstva sa austrijancima kad već imamo ovaj potpisani Memorandum. Živeo Svrljig!!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

45. po redu

Opština Svrljig se predstavila na Sajmu turizma, u fokusu Niševac

Evo i sa koliko

Uspešnim projektima do bolje društvene klime! Evropska unija pomaže Svrljigu

VIDEO

FK Svrljig – OFK Knjaz 1:1 (0:0)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano