PRIVREDA-POLJOPRIVREDA
Broj pregleda

Saradnja sa Ambasadom Republike Poljske

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, narodni poslanik Milija Miletić i počasni građanin opštine Svrljig Sanja Ilić Balkanika minule nedelje sasatali su se sa ambasadorom Republike Poljske u Beogradu Aleksanderom Hećkom (Aleksander Chećko).

poljska-svrljig

Cilj buduće saradnje biće veza opštine Svrljig sa nekom od poljskih opština koja se uspešno bavi privrednim, ali i poljoprivrednim delatnostima, rečeno je na prvom sastanku u Ambasadi.

Drago mi je da smo načinili prve korake ka uspešnoj saradnji. Bratimljenje sa nekom opštinom ili gradom u Poljskoj biće cilj buduće saradnje, što će, nadam se, biti i rezultat privrednog rasta i boljitka u poljoprivredi naše opštine, rekao je narodni poslanik Milija Miletić na sastanku u Beogradu.

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović upoznala je Ambasadora sa svrljiškim potencijalima koji mogu biti primamljivi za privrednike iz Poljske, ali i turiste koji rado posećuju Srbiju.

U-ambasadi

Imamo netaknkutu prirodu, prelepa sela, dobre domaćine ali i događaje tokom cele godine i važimo za jednu od najlepših opština na jugoistoku zemlje. Za ekonomski napredak nam nedostaje zaista malo, a saradnja sa Poljskom nam može u mnogome olakšati trenutnu situaciju, poručila je Trifunovićeva.

Sanja Ilić Balkanika – estradni umetnik i počasni građanin opštine Svrljig i inicajtor sastanka govorio je o lepoti svrljiškog kraja i kulinarskim specijalitetima, te nagovestio da autohtona rasa svrljiške ovce i prehrambeni proizvodi iz svrljiškog kraja mogu biti okosnica buduće saradnje.

Ambasador Republike Poljske Aleksander Hećko rekao je da već u toku jula meseca očekuje naredni susret, i posetu predstavnika lokalne samouprave opštine Svrljig nekoj od opština u Poljskoj, te bratimljenje i jaču vezu dveju opština.

Kao i Srbija i Poljska je zemlja poljoprivrede, a raduje me da što vaša opština izdvaja znatna sredstva za njeno oživaljavanje. Nadam se saradnji i ekonomskom boljitku, rekao je Hećko.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

2 Komentara

  • Recite im da Svrljižani rade za 100 evra mesečno, pa ako su zainteresovani…

  • Ako posluju kao nas vecnik znaci da Poljaci ne moraju da prijavljuju radnike i da im placaju doprinose.Ovakvih pogodnosti kao sto imaju u Svrljigu nece naci nigde u svetu!

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *