Search
Close this search box.
PRIVREDA-POLJOPRIVREDA
Broj pregleda

Saradnja sa Ambasadom Republike Poljske

Podeli sa prijateljima:

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, narodni poslanik Milija Miletić i počasni građanin opštine Svrljig Sanja Ilić Balkanika minule nedelje sasatali su se sa ambasadorom Republike Poljske u Beogradu Aleksanderom Hećkom (Aleksander Chećko).

poljska-svrljig

Cilj buduće saradnje biće veza opštine Svrljig sa nekom od poljskih opština koja se uspešno bavi privrednim, ali i poljoprivrednim delatnostima, rečeno je na prvom sastanku u Ambasadi.

Drago mi je da smo načinili prve korake ka uspešnoj saradnji. Bratimljenje sa nekom opštinom ili gradom u Poljskoj biće cilj buduće saradnje, što će, nadam se, biti i rezultat privrednog rasta i boljitka u poljoprivredi naše opštine, rekao je narodni poslanik Milija Miletić na sastanku u Beogradu.

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović upoznala je Ambasadora sa svrljiškim potencijalima koji mogu biti primamljivi za privrednike iz Poljske, ali i turiste koji rado posećuju Srbiju.

U-ambasadi

Imamo netaknkutu prirodu, prelepa sela, dobre domaćine ali i događaje tokom cele godine i važimo za jednu od najlepših opština na jugoistoku zemlje. Za ekonomski napredak nam nedostaje zaista malo, a saradnja sa Poljskom nam može u mnogome olakšati trenutnu situaciju, poručila je Trifunovićeva.

Sanja Ilić Balkanika – estradni umetnik i počasni građanin opštine Svrljig i inicajtor sastanka govorio je o lepoti svrljiškog kraja i kulinarskim specijalitetima, te nagovestio da autohtona rasa svrljiške ovce i prehrambeni proizvodi iz svrljiškog kraja mogu biti okosnica buduće saradnje.

Ambasador Republike Poljske Aleksander Hećko rekao je da već u toku jula meseca očekuje naredni susret, i posetu predstavnika lokalne samouprave opštine Svrljig nekoj od opština u Poljskoj, te bratimljenje i jaču vezu dveju opština.

Kao i Srbija i Poljska je zemlja poljoprivrede, a raduje me da što vaša opština izdvaja znatna sredstva za njeno oživaljavanje. Nadam se saradnji i ekonomskom boljitku, rekao je Hećko.

2 Komentara

  1. Ako posluju kao nas vecnik znaci da Poljaci ne moraju da prijavljuju radnike i da im placaju doprinose.Ovakvih pogodnosti kao sto imaju u Svrljigu nece naci nigde u svetu!

NAJNOVIJE NA PORTALU

JELIGOR D.O.O.

Edukacija za berače i uzgajivače lekovitog i aromatičnog bilja – Ne propustite priliku!

Odlična vest

Meštani Prekonoge ujedinjeni u akciji čišćenja puteva

OBAVEŠTENJE

Osnovna škola ,,Dobrila Stambolić” obaveštava roditelje budućih prvaka

Od ponedeljka do petka

Izložba slika sa prve Likovne kolonije ,,Vinski put” u holu Osnovne škole od danas do petka

Amin

Počeo je Vaskršnji post

Nerealna priča...

Dva poništena gola domaćinu, pet žutih kartona i dva crvena na meču između Svrljiga i Napretka (FOTO)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano