EKONOMIJA
Broj pregleda
[post-views]

Posao za Svrljižane

U najvećoj svrljiškoj fabrici MIN DIV Svrljig danas je održan sastanak sa ciljem da se rukovodstvo ove fabrike upozna sa aktivnostima Nacionalne službe za zapošljavanje i mogućnostima koje pružaju konkursi koje raspisuje.

150Sastanak je organizovao narodni poslanik Milija Miletić, a prisustvovali su predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje Predrag Jovićević i Jelena Stanković, direktor MIN DIV Svrljig Slobodan Rusić sa saradnicima i zamenik načelnika Opštinske uprave Ljubiša Stojković.

150-1Milija Miletić je naveo da je u prethodnom periodu postojala saradnja sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i da je Opština Svrljig gotovo svake godine sufinansirala programe stručne prakse, javnih radova i samozapošljavanja i da je veliki broj mladih ljudi imao priliku da stekne potrebna znanja iz svoje struke, a neki od njih su nakon okončanja stručne prakse zasanovali radni odnos sa poslodavcima koji su imali potrebu za novim radnicima. Istakao je da će se kao poslanik i odbornik u SO Svrljig založiti da saradnja sa Nacionalnom službom za zapošljavanje bude još uspešnija i najavio da će i ove godine biti raspisani konkursi, koje će lokalna samouprava sufinansirati sa devet miliona dinara, a da se nada da će učešće NSZ biti daleko veće nego prethodnih godina.mindivDirektor MIN DIV Svrljig Slobodan Rusić je istakao da ova fabrika ostvaruje dobre rezultate, a u planu je i povećanje prozvodnje, što iziskuje i prijem novih radnika. Svaki oblik pomoći i saradnje sa lokalnom samoupravom je dobrodošao.

Po rečima zamenika načelnika Opštinske uprave Ljubiše Stojkovića u budžetu su planirana znatna sredstva za sufinansiranje projekata Nacionalne službe za zapošljavanje, a ove godine se akcenat stavlja na podsticaje za samozapošljavanje, s obzirom da se radi o meri koja daje konkretne i trajne rezultate i d a su pored toga planirana sredstva za stručnu praksu i javne radove. Lokalna samouprava će se truditi da svoje aktivnosti prilagodi potrebama nezaposlenih i poslodavaca .

Kako saznajemo, predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje su pored već aktuelnih, predstavili i nove programe obuke nezaposlenih čija realizacija je tek počela.

Podeli sa prijateljima
[SSB]

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

[SSB]
NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA