USPEŠNO
Broj pregleda

Održana prva ”Tortijada” u Svrljigu

Za vikend je u Svrljigu uspešno održana prva “Tortijada“ u okviru Dana opštine Svrljig.

prva-tortijada-svrljig

Manifestaciju su otvorili predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović i narodni poslanik Milija Miletić.
U kategoriji “torte sa šlagom“ prvo mesto pripalo je Dragani Simić iz Jagodine, drugo Mariji Jovanović iz Svrljiga i treće Slavici Ilić takođe iz Svrljiga.

U kategoriji “svečane torte“ prva nagrada otišla je u ruke Danijele Marčete iz Jagodine, drugo mesto zauzela je torta Knjaževčanke Zorice Đorđević, a treće Ristić Gordane iz Aleksinca.

U kategoriji “dečje torte“ prvo mesto zauzela je torta Daliborke Radenović iz Knjaževca, drugo Saša Aleksić iz Svrljiga i treće Dragana Petrović iz Niša.

Torte u kategoriji “univerzalne“ nagrađene su sledećim redosledom: prvo mesto Radojević Marina iz Niša, drugo Radojević Ružica iz Svrljiga, treće mesto Jelena Petković iz Knjaževca, četvrto “Kolo srpskih sestara“ Svrljig i peto Ćirić Zorica iz Zaječara.

Na manifestaciji “Tortijada“ učestvovalo je oko četrdesetak izlagača iz Svrljiga, Knjaževca, Niša, Jagodine, Zaječara, Niške Banje, kao i iz svrljiških sela Prekonoga, Drajinac i Okruglica.

Ovogodišnji žiri radio je u sastavu Martin Mihajlović – kuvar, Dragoslav Mihajlović Kanarinac – estradni umetnik, Nakica Antić – prosvetni radnik i Sanja Ilić Balkanika – estradni umetnik.

Vredno je istaći da je manifestacija imala humanitarni karakter, te da su sve torte podeljene deci sa posebnim potrebama i socijolno ugroženim porodicama.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *