DR LJUBINKO ĐORĐEVIĆ
Broj pregleda

Dani akreditacije svrljiškog Doma zdravlja

Akreditacija je postupak ocenjivanja kvaliteta rada zdravstvenih ustanova, na osnovu primene optimalnog nivoa utvrđenih standarda rada zdravstvenih ustanova u određenoj oblasti zdravstvene zaštite, odnosno grani medicine.

AKREDITACIJA

Proces Akreditacije je koncipiran tako da obezbedi okvir koji će omogućiti zdravstvenim ustanovama da definišu i implementiraju potrebne promene i naprave prioritete za kontinuirano unapređenje sopstvenih usluga.

U svrljiškom Domu zdravlja danas su počeli ”Dani akreditacije” i trajaće do 28. aprila.

Direktor

”Dane akreditacije” otvorio je direktor Dragan Budimović pozdravivši prisutne goste.

Obeležavanju početka prisutvovali su predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, narodni poslanik Milija Miletić, predsednik UO Doma zdravlja Miško Živić, načelnik PS Svrljig Dragan Mitić i dr.

Podsećamo, prošle godine tadašnja ministarka zdravlja, prof. Slavica Đukić Dejanović predstavnicima 33 ustanove primarne zdravstvene zaštite, među kojima je i Dom zdravlja “Dr Ljubinko Đorđević“ Svrljig, uručila je ugovore o dodeli grantova (finansijskih sredstava) na ime ulaska u postupak akreditacije, ukupne vrednosti 12.659.300,00 dinara. Tom prilikom, svrljiškom Domu zdravlja pripalo je 513.000 dinara.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

5 Komentara

  • Sta ovde radi nacelnik?

  • srecno

  • Nacelnik Policije mozda i ovde slucajno svratio :O

  • Elita

  • Kako sta ce nacelnik,saradnja Doma zdravlja i Policijske stanice mora da postoji i da se neguje.Jedni bez drugih ne mogu da funkcionisu,bar je tako u normalnim zemljama.Za sve sto se desi prvo se zove Policijska stanica,koliko ja znam,a znam dosta o tome.Pozdrav Budimovicu doktoru i srecno prilikom akreditacije.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *